Nyhed

Få økonomisk støtte til bedre arbejdsmiljø

Arbejdstilsynet åbner igen for at slagterier og fødevareindustrivirksomheder kan søge om penge til rådgivning om bedre arbejdsmiljø
Genrefoto: Slagteriarbejdere på slagteri
Genrefoto: Slagteriarbejdere på slagteri

Arbejdstilsynet åbner igen for at slagterier og fødevareindustrivirksomheder kan søge om penge til rådgivning om bedre arbejdsmiljø

Der var egentlig lukket for pengekassen, men nu åbner Arbejdstilsynet igen for at slagterier og fødevareindustrivirksomheder igen kan søge om støtte til at få færre arbejdsulykker, bedre psykisk arbejdsmiljø eller mindre nedslidning på arbejdspladsen. 

Det er virksomheder i særligt nedslidningstruede brancher, som kan søge om økonomisk støtte til autoriseret arbejdsmiljørådgivning.

Mejerier, slagterier, og langt de fleste virksomheder der producerer fødevarer bliver betragtet som særligt nedslidningstruede brancher, og kan derfor søge om økonomisk støtte til rådgivning om bedre arbejdsmiljø. 

Arbejdstilsynet kan bidrage med halvdelen af udgifterne til rådgivningen. 

- Det er rigtigt positivt, at der er blevet afsat ekstra midler til de brancher, hvor nedslidning er et stort problem. Det er bare om at komme i gang og få ansøgt om midler. Man kan eventuelt tage fat i sin arbejdsmiljørepræsentant og høre om virksomheden er opmærksom på de nye muligheder for at søge om støtte, siger Tommy Jensen, arbejdsmiljøkonsulent i Fødevareforbundet NNF. 

Beskæftigelsesminister Jørn Neergaard Larsen har besluttet at følge en indstilling fra bestyrelsen for Fonden for Forebyggelse og Fastholdelse om omprioritering af fondens midler, således at der bliver afsat yderligere 8 mio. kr. til støtte til arbejdsmiljørådgivning i 2015.

Desuden viser en opgørelse over puljens midler, at der er ca. 900.000 kr. tilbage, som ikke er blevet brugt. Der er således i alt ca. 8,9 mio. kr. i puljen for 2015.

Her kan du læse mere om mulighederne for økonomisk støtte til arbejdsmiljørådgivning