Nyhed

Bornholmsk tillidsrepræsentant hædret af LO

Tillidsrepræsentant på Danish Crowns slagteri i Rønne på Bornholm modtager LOs tillidsrepræsentantspris for sin indsats i redningen af slagteriet

Tillidsrepræsentant på Danish Crowns slagteri i Rønne på Bornholm modtager LOs tillidsrepræsentantspris for sin indsats i redningen af slagteriet

Der var stående bilfald til Thomas L. W. Hansen, da han fik overrakt LOs tillidsrepræsentantspris -  TR-prisen - i forbindelse med åbningen af LOs kongres.

De omkring 800 delegerede og gæster, der er samlet til kongressen, klappede taktfast af Thomas, der sammen med tre andre tillidsrepræsentanter fra HK, Dansk Metal og FOA modtog prisen.

Thomas får prisen for sin indsats, da Danish Crown truede med at lukke slagteriet, hvis ikke medarbejderne og den lokale ledelse kunne finde årlige besparelser på 25 millioner kroner.

For Danish Crown lå løsningen lige for; Medarbejderne skulle bryde med deres overenskomst og acceptere en lønnedgang.

Men Thomas L. W. Hansen og hans kolleger nægtede at acceptere en lønnedgang.

I stedet forhandlede Fødevareforbundet NNF og DI sammen med daværende vækst- og erhvervsminister Henrik Sass-Larsen verdens første medarbejderinvesteringsselskab på plads.

Dermed blev de knap 200 arbejdspladser på slagteriet reddet.

"Denne pris er til alle tillidsrepræsentanter"

På vegne af de fire prismodtagere takkede Thomas L. W. Hansen for prisen, og han tilegnede den alle tillidsrepræsentanter:

- Vi vil gerne tilegne prisen alle tillidsrepræsentanter i alle forbund. Det er nemlig vigtigt at huske på, at tusindevis af tillidsrepræsentanter hver eneste dag gør alt, hvad de kan for at sikre deres kollegers løn- og ansættelsesforhold. Det er ikke altid en let opgave. Mange private arbejdsgivere har været ramt af den økonomiske krise. Og i det offentlig er sparekniven også blevet svinget adskillige gange. Det kan ikke undgå at få betydning for medarbejderne.

- Når nogle siger, at det er gammeldags at have et tillidsrepræsentantssystem på arbejdspladserne, så tager de fejl. Der er - måske mere end nogensinde - behov for, at vi lønmodtagere står sammen. Ikke kun fordi det styrker os. Det styrker også vores arbejdsgivere.

LOs TR-pris er et gavekort til en studierejse til Kina.