Nyhed

Giv din pension vokseværk

Vil du gerne spare ekstra op til pension, kan du med fordel indbetale til Industriens Pension. 250 kroner om måneden kan vokse til 140.000 kroner
Genre ældre mennesker på bænk pensionister
Genre ældre mennesker på bænk pensionister

Vil du gerne spare ekstra op til pension, kan du med fordel indbetale til Industriens Pension. 250 kroner om måneden kan vokse til 140.000 kroner 

Vores drømme er forskellige, men de fleste koster penge at udleve. Derfor kan du overveje at give din pension ekstra vokseværk.

Selv mindre beløb kan løbe op i takt med, at pengene forrentes. 

- Lige nu er et godt tidspunkt at give sin pension et eftersyn. Året nærmer sig sin afslutning, og der kan være luft i budgettet til at indbetale ekstra, siger Joan Alsing, forsikringsdirektør i Industriens Pension.

Fra 250 til 140.000 kroner

Beregninger fra Industriens Pension viser, at 250 kroner nemt kan blive til 140.000 kroner, hvis et medlem på 40 år indbetaler 250 kroner hver måned, til vedkommende fylder 67 år.

Hos PensionDanmark, hvor mejeri-ansatte indbetaler til pensionen, viser beregninger, at hvis man indbetaler 100 kroner ekstra om måneden i et helt arbejdsliv, så vil det give mere end 70.000 kroner ekstra i pension. 

Mange vælger i dag at gå i banken for at indbetale ekstra til pension. Men det kan være forbundet med flere omkostninger.

Selv om du indbetaler ekstra til Industriens Pension eller PensionDanmark, så skal du stadig kun betale det samme faste beløb om måneden til administration. 

Du vælger selv, om de ekstra indbetalinger skal gå til et engangsbeløb i form af en aldersopsparing, en ratepension eller en livslang pension.

Hvad, der er bedst, afhænger af din alder og opsparing.

Indbetalinger til aldersopsparing betyder eksempelvis, at du undgår modregning i offentlige pensioner.

- Vi vil gerne være med til at sikre, at medlemmerne får det optimale ud af deres indbetalinger - og opfordrer derfor til, at de kontakter os, inden de begynder at indbetale ekstra, siger Joan Alsing.

Er du over 55 år, kan du få en gratis senioranalyse, som kigger på husstandens samlede økonomi, og på hvordan det bedst kan betale sig at indbetale ekstra.

Fordele ved at indbetale ekstra

• Selvom du indbetaler ekstra, skal du stadig kun betale 26 kroner om måneden i administration.

• Industriens Pension er gode til at investere - 100 kroner indsat i 1993 er nu vokset til mere end 700 kroner.

• Du får overblik over dine ordninger, når de er samlet i ét selskab.

Læs mere her