Nyhed

Valgtrommerne buldrer i det fjerne

Jobfond, nedslidning og fødevaresikkerhed er de tre temaer, Fødevareforbundet NNF vil sætte fokus på, når Helle Thorning trykker på valgknappen

Jobfond, nedslidning og fødevaresikkerhed er de tre temaer, Fødevareforbundet NNF vil sætte fokus på, når Helle Thorning trykker på valgknappen

En ting ved vi; vi skal have valgt et nyt Folketing inden 15/9. Hvornår det sker, ved kun statsministeren, men allerede nu er det politiske Danmark så småt begyndt at kravle i valgkampstøjet.

I Fødevareforbundet NNF har vi en lang tradition for at arbejde politisk - ikke partipolitisk, men politisk. Som fagforening er vi afhængig af den siddende regering. Den har nemlig stor indflydelse på, hvordan områder som beskæftigelse, velfærdsgoder, uddannelse og arbejdsmarkedspolitik bliver forvaltet. Og jeg må være ærlig: Jeg ser gerne, at vi igen får valgt et folketing, der har styrken til venstre for midten, og som peger på en socialdemokratisk ledet regering.

Jeg ved, at mange er skuffede over den siddende regerings formåen. Men i de kredse, hvor jeg kommer - og som ikke traditionelt er begejstrede for socialdemokratisk politik - der er man imponerede over de store forbedringer, regeringen har fået gennemført, når det kommer til vækst og beskæftigelse.

Helle Thorning og hendes ministre har trukket Danmark ud af krisen og sat kursen mod mere vækst og højere beskæftigelse - også indenfor fødevareindustrien.

Der er dog stadig meget at tage fat på. Vi har tre fokusområder:

- Handelskrisen mellem Rusland og EU koster fortsat danske arbejdspladser. Det er ikke rimeligt, at det er tilfældige medarbejdere, der betaler prisen for internationale handelskonflikter. Derfor skal der oprettes en fond, der hjælper ramte medarbejdere.

- Tilbagetrækningsreformen betyder, at fok skal blive længere på arbejdsmarkedet. Politikerne bliver nødt til at komme med initiativer, der begrænser risikoen for nedslidning og giver mulighed for en tidligere tilbagetrækning.

- Hvis fødevaresikkerheden svigter, koster det arbejdspladser med det samme. Derfor vil vi have en offentlig whistleblower-ordning indenfor fødevareindustrien, hvor medarbejdere anonymt kan anmelde mistanke om snyd med fødevarer.

Vi vil lægge maksimalt pres på folketingskandidaterne fra begge sider af salen, og vi vil kæmpe for, at vi igen får en regering, der har blik for de særlige udfordringer - og muligheder - der er på fødevareområdet.