Nyhed

Slagteri-konkurs endelig for Arbejdsretten

Arbejdsretten starter nu sagen mod Holstebro-slagteriet Moesgaard Meat 2012 A/S. Virksomheden har ikke anerkendt overenskomsten siden 2012, hvor virksomheden gik konkurs, og genopstod to dage efter med samme personkreds og en lille ændring i navnet

Arbejdsretten starter nu sagen mod Holstebro-slagteriet Moesgaard Meat 2012 A/S. Virksomheden har ikke anerkendt overenskomsten siden 2012, hvor virksomheden gik konkurs, og genopstod to dage efter med samme personkreds og en lille ændring i navnet

Torsdag 12.marts 2015 starter sagen mod Moesgaard Meat 2012 A/S i Arbejdsretten i København. Fødevareforbundet NNF sendte sagen i Arbejdsretten allerede tilbage i sommeren 2012, men sagen er flere gange blevet udsat.

I juli 2012 gik Moesgaard Meat A/S konkurs og samtlige ansatte mistede jobbet inklusiv over en millioner kroner i manglende løn.

Men kun to dage efter konkursen startede slagteriet op igen med et nyt navn, Moesgaard Meat 2012 A/S.

Overenskomst bør stadig gælde

Den nye virksomhed Moesgaard Meat 2012 A/S er ikke medlem af en arbejdsgiverorganisation, og anerkender ikke den overenskomst mellem Danske Slagtermestre og Fødevareforbundet NNF, som det oprindelige Moesgaard Meat A/S var omfattet af.

Fødevareforbundet NNF mener dog, at virksomhedsoverdragelsesloven er gældende, og at Moesgaard Meat 2012 A/S  er omfattet af den overenskomst, som det oprindelige Mooesgaard Meat A/S var en del af.

- Jeg håber vi snart får en afgørelse. Det er ærgerligt, at sagen har været trukket i langdrag. Det har kostet medarbejderne mange lønkroner at stå uden overenskomst, siger Flemming Dal Cortivo, forbundssekretær i Fødevareforbundet NNF.

Fødevareforbundet NNF har set lønsedler som viser, at medarbejdere får markant mindre i løn end hvad der er aftalt i overenskomsten mellem Fødevareforbundet NNF og Danske Slagtermestre.

Samme virksomhed - kun nyt navn

Selvom virksomheden skiftede navn efter konkursen, så er det fortsat samme logo, personkreds og kontaktoplysninger som virksomheden bruger.

- Selv om der har været tale om en konkurs, så mener vi at der er tale om en virksomhedsoverdragelse, blandt andet fordi, det er de samme personer, der står bag de to virksomheder. I følge loven om virksomhedsoverdragelse, er det dermed fortsat overenskomsten med Fødevareforbundet NNF, der gælder, siger Steen Hartmann, afdelingsformand i Fødevareforbundet NNF Midt Vestjylland.

Moesgaard Meat A/S 2012 mener derimod, at de ikke længere er omfattet af same overenskomstmæssige forpligtigelser som det tidligere Moesgaard Meat A/S. Det er den tvist Arbejdsretten skal afgøre.

Sagen forventes afgjort i løbet af de kommende uger.