Foto af En stolt fællestillidsrepræsentant, Søren Jacobsen, viser diplomet for Årets virksomhed på samarbejdsområdet i mejeribranchen.
Nyhed

Samarbejde: Hobro Mejericenter vinder traditionsrig pris

Årets virksomhed på samarbejdsområdet 2014 er Hobro Mejericenter. Et godt samarbejde er det kit, der binder administration, ledelse og produktion sammen, lyder det fra Fødevareforbundet NNF

Årets virksomhed på samarbejdsområdet 2014 er Hobro Mejericenter. Et godt samarbejde er det kit, der binder administration, ledelse og produktion sammen, lyder det fra Fødevareforbundet NNF

Onsdag formiddag var en af de bedre hos Hobro Mejericenter. Her fik medarbejderne og ledelsen på Arlas mejeri i Hobro overrakt prisen som Årets virksomhed på samarbejdsområdet 2014.

Det er Mejeribrugets SamarbejdsForum der uddeler prisen hvert år.

Vinderen af den traditionsrige pris går til en virksomhed, der har gjort noget helt særligt for at fremme samarbejdet på virksomheden.

- Selvom vi har været igennem en række effektiviseringer, så har vi alligevel rum og overskud til at prioritere et godt samarbejde og et godt arbejdsmiljø. Det er jeg stolt over på mine kollegers vegne, siger Søren Jacobsen, fællestillidsrepræsentant for de ansatte i produktionen.

På virksomheden har man har nedsat en lang række udvalg, som hver især er kommet med gode forslag om alt fra forbedringer af kantinen til uddannelse af medarbejdere.

- For en del år siden bestod vores samarbejdsudvalgsmøder mest i at orientere hinanden om hvad vi hver især gik og lavede. I dag er situationen helt anderledes. Nu sparrer vi og udvikler virksomheden i samarbejde, siger Søren Jacobsen.

På Mejeribrugets Samarbejdsforum kan du læse mere om, hvorfor det netop var Hobro Mejericenter der vandt.

Samrbejde_mejeri_hobro_pris2_2015

Arbejdsglæde er noget der smitter

I 2015 er nøgleordet 'arbejdsglæde'. Det betyder blandt andet at der bliver givet rundstykker i kantinen til morgenmad med jævne mellemrum og mejeriet får besøg af flere musikere, der skal sætte lidt ekstra kulør på arbejdsdagen.

Månedens kollega er også et nyt tiltag, som skal anerkende og minde alle på mejeriet om, at et smil og en hjælpende hånd ofte betyder mere, end man lige går og tror.

- Det smitter når en kollega møder glad og positiv op på arbejde, og det skal vi huske at anerkende, siger Søren Jacobsen.

John Christiansen, afdelingsformand i Fødevareforbundet NNF Nordjylland var på besøg på Hobro Mejericenter i forbindelse med prisoverrækkelsen.

- Jeg forstår godt at de er stolte over prisen hos Hobro Mejericenter. Det er vi i Fødevareforbundet NNF godt nok også, siger John Christiansen, afdelingsformand i Fødevareforbundet NNF.

Han var med rundt på mejeriet i forbindelse med prisoverrækkelsen.

- Samarbejde er det kit der binder administration, produktion og ledelse sammen. Det gode samarbejde på Hobro Mejericenter er ikke bare noget der står på et papir, man kunne mærke det ude i produktionen. Den gejst de viste frem er virkelig imponerende, siger John Christiansen.