Nyhed

Danish Crown: 280 fyres i Ringsted

Danish Crown har i dag meddelt, at de vil fyre 280 slagteriarbejdere i Ringsted. Frygtelig nyhed, som råber på politisk handling, hvis Danmark fremover skal have en stærk slagteribranche, lyder det fra Fødevareforbundet NNF

Danish Crown har i dag meddelt, at de vil fyre 280 slagteriarbejdere i Ringsted. Frygtelig nyhed, som råber på politisk handling, hvis Danmark fremover skal have en stærk slagteribranche, lyder det fra Fødevareforbundet NNF

Indtil i dag har omkring 900 slagteriarbejdere stået for at slagte cirka 62.000 svin om ugen på Danish Crown i Ringsted.

Fremover bliver der 280 færre kolleger hos Danish Crown i Ringsted, da man skal slagte 15.000 færre slagtesvin.

Danish Crown vil nedlægge to slagtelinjer. Først en i juni. Dernæst en i september.

Massefyringen er en frygtelig nyhed, der rammer hårdt lokalt lyder det fra Fødevareforbundet NNF.

- Det er en grim besked, som kollegerne i Ringsted har fået i dag. Lige nu vil vi fokusere på at hjælpe og understøtte de slagteriarbejdere som mister jobbet. De skal hjælpes videre i arbejde og vi skal have oprettet en jobbank. Vi har desværre god erfaring med store fyringsrunder, og har haft stor held til at skaffe de fleste tilbage i job, siger Jim Jensen, forbundssekretær for slagterindustriområdet i Fødevareforbundet NNF.

I 2014 lukkede Danish Crown fire kreaturslagterier.

Her fik Fødevareforbundet NNF over 95 procent af slagteriarbejderne i arbejde eller uddannelse, få måneder efter lukningerne.

8.000 slagterijob forsvundet på 10 år

Det er langt fra første gang, at Danish Crown er ude i massive fyringsrunder.

De 280 i Ringsted er blot de seneste i rækken af danske slagteriarbejdere, som mister jobbet i Danish Crown.

Siden 2005 er der lukket 14 slagterier og omkring 8.000 slagteriarbejdere har mistet jobbet i koncernen lidt på 10 år. 

Samtidig har Danish Crown oprettet tusindvis af slagterijob i Tyskland, Polen og England.

- Der bliver færre og færre slagtesvin i Danmark, og det koster danske slagterijob. Der er brug for bedre politiske rammevilkår, så det bliver mere attraktivt at producere slagtesvin til de danske slagterier, siger Jim Jensen.

Han mener også, at de danske landmænd må tage ansvar.

- Ejerne i Danish Crown, altså de danske landmænd, kan gøre meget for at vende den negative udvikling. Hver time køres 1.100 til 1.200 levende svin ud af landet. Hver time, hver dag, 365 dage om året. Det skriger til himlen, siger Jim Jensen.

Fødevareforbundet NNF har tidligere foreslået at hæve grænsen for antallet af slagtesvin pr. hektar jord en smule fra 1,4 til 1,7 slagtesvin.

Det vil give cirka to millioner ekstra slagtesvin om året og mange slagterijob, uden at det går ud over miljøet.