Foto af Syv tillidsfolk har været på skolebænken ad flere omgange de seneste år. Nu får de en akademiuddannelse i ledelse og management.
Nyhed

Afdeling: Uddannelse rykker alle i en positiv retning

Syv fynske tillidsvalgte har netop afsluttet 3 års uddannelse i ledelse og mangagement. Uddannelsen er oprettet af Fødevareforbundet NNF Lillebælt-Fyn, og de ser den som en investering i fremtiden

Syv fynske tillidsvalgte har netop afsluttet 3 års uddannelse i ledelse og mangagement. Uddannelsen er oprettet af Fødevareforbundet NNF Lillebælt-Fyn, og de ser den som en investering i fremtiden

- Vi ser en ny virksomhedsstruktur med nye ledertyper. Derfor er det også helt naturligt, at vi uddanner en ny type tillidsfolk, forklarer Frank Knudsen, der er næstformand i Fødevareforbundet NNF Lillebælt-Fyn og en af dem, der har sørget for at få uddannelsen stablet på benene.

Han kan tydeligt mærke forskel på de syv tillidsfolk, fra da de startede på uddannelsen for knap tre år og siden og til i dag.

Og han lægger ikke skjul på, at afdelingen har bagtanker med uddannelsen:

- Det er vigtigt for os i afdelingen at have en fornuftig dialog med virksomhederne, og her kan tillidsrepræsentanterne spille en afgørende rolle. Derfor har vi stor gavn af tillidsvalgte, som kan matche ledelsen, forstået på den måde, at de kan indgå i et positivt samarbejde på virksomheden, hvad enten der er tale om konflikter under opsejling eller almindelig udvikling.

Og han er ikke bekymret for, at der blandt de syv tillidsfolk viser sig at være nogen, der har fået blod på tanden og kunne forestille sig at hoppe over på den anden side af ledelsesbordet.

- Jeg vil næsten håbe, at det sker, siger Frank Knudsen med et smil.

Fuld valuta for pengene

De syv tillidsfolk giver omvendt udtryk for, at de er glade for at have fået tilbud om uddannelsen.

- Om noget viser det jo forskellen på at være organiseret i en rigtig fagforening og ikke bare betale en forsikringsafgift til en gul forretning. Ved at tilbyde den her type uddannelse tager Fødevareforbundet NNF ansvar for det danske arbejdsmarkeds fremtid og tydeliggør, at målet ikke kun er at bevare den danske model, men også at udvikle den, siger Erik Thulesen, der er tillidsrepræsentant på tobaksvirksomheden Oliver Twist og er en af dem, der har taget uddannelsen.

Uddannelsen er finansieret af den såkaldte 25-øres fond, der er målrettet uddannelse af tillidsvalgte.

Et nyt hold står klar 

Rygterne om den succesfulde uddannelse har spredt sig, og et nyt hold tillidsfolk er allerede startet på uddannelsen.

Selvom de syv tillidsfolk har fået deres uddannelsesbevis i hånden, betyder det ikke, at de lægger skolelivet bag sig.

Afdelingen har nemlig spurgt, om de vil være mentorer for det nye hold, og det har de alle syv sagt ja til.

Er der én ting, de savnet i løbet af de tre år, så er det nemlig at have nogen de kunne spørge til råds, når det hele så lidt sort ud.

- Vi har skrevet længere opgaver og læst flere sider teori, end vi havde troet muligt. Det har været rigtig hårdt engang imellem. Når det nye hold møder bump på vejen, kan vi hjælpe dem og berolige dem med, at de nok skal klare det, og at der er lys for enden af tunnelen, siger Søren Lind, arbejdsstudietillidsrepræsentant på Danish Crown i Faaborg.