Foto af Sådan ser en flot slagterdisk ud til DM i Skills 2015. Fremover samles sjællandske bager, konditor og slagteruddannelser hos erhvervsskolen ZBC
Nyhed

Slagteriskolen i Roskilde fusionerer med erhvervsskolen ZBC

Slagter, bager og konditoruddannelserne på Sjælland bliver nu samlet i en uddannelsesinstitution. Det styrker fødevareuddannelserne lyder det fra Fødevareforbundet NNF

Slagter, bager og konditoruddannelserne på Sjælland bliver nu samlet i en uddannelsesinstitution. Det styrker fødevareuddannelserne lyder det fra Fødevareforbundet NNF

Vil man fremover uddanne sig til detailslagter, industrislagter, bager eller konditor, så bliver ZBC navnet man skal gå efter.

Slagteriskolen i Roskilde og ZBC, med afdelinger i Næstved, Ringsted og Vordingborg fusionerer.

Når slagterlærlinge skal på skole, vil det fortsat ske i Roskilde, selvom de to uddannelsesinstitutioner fusionerer. 

- Sammenlægningen af de to uddannelsesinstitutioner vil styrke de sjællandske fødevareuddannelser. Begge skoler har en lang og stolt tradition for at uddanne dygtige elever inden for bager, konditor og slagterfagene, siger Pia Antonsen, uddannelseskonsulent i Fødevareforbundet NNF og medlem af Slagteriskolen i Roskildes bestyrelse. 

Forberedelserne omkring fusionen har været i gang i et stykke tid, og nu har Ministeriet for Børn, Undervisning og Ligestilling godkendt sammenlægningen af de to uddannelsesinstitutioner. 

- På Slagteriskolen i Roskilde (UCR) er vi rigtig glade for ministerens hurtige godkendelse af fusionen mellem ZBC og UCR, udtaler bestyrelsesformand for Slagteriskolen i Roskilde (UCR) Anja Trier Wang og fortsætter:

- Det giver os et godt grundlag for at fortsætte arbejdet med at bevare og udvikle uddannelser, der er behov for både på det sjællandske arbejdsmarked og på nationalt plan, samt fastholde uddannelsespladser i Roskilde.

600 sjællandske fødevareelever samlet

Med sammenlægningen af de to uddannelsesinstitutioner får ZBC i alt ca. 3600 årselever, hvoraf ca. 600 årselever tager en uddannelse inden for fødevarer.

ZBC udbyder efter sammenlægningen uddannelser i fem sjællandske byer: Roskilde, Ringsted, Næstved, Vordingborg og Haslev.

- ZBC er økonomisk robust, og begge skoler har gode erfaringer med at udbyde og drive branche- og nicheuddannelser. De kompetencer skal selvfølgelig udnyttes til at gøre uddannelserne endnu stærkere, og det får vi gode muligheder for med sammenlægningen, påpeger direktør for Slagteriskolen i Roskilde (UCR) Ulla Koch.

Slagteriskolen har en særling styrke på fødevareområdet, med eksempelvis hovedforløb for detailslagtere, industrislagtere, tarmrensere og ernæringsassistenter samt grundforløb for gastronom, tjener og bager.

Det er et godt match for det samlede ZBC, vurderer direktør for ZBC Steen Sørensen:

- ZBC uddanner i forvejen Sjællands bagere og Danmarks konditorer på skolen i Ringsted og har grundforløb inden for fødevareuddannelser i både Ringsted og Vordingborg. Sammen med de stærke uddannelser på UCR vil vi kunne skabe nye muligheder for eksempel for fødevareområdet på Sjælland, der også er et prioriteret indsatsområde for Region Sjælland, konstaterer Steen Sørensen, direktør for ZBC.