Foto af Henrik Tonnesen, afdelingsformand for Fødevareforbundet NNF Sjælland & Øerne ærgrer sig over arbejdsgivernes brok over mangel på arbejdskraft i medierne.
Nyhed

Mediebrok: Arbejdsgiverne skal bare henvende sig

To arbejdsgivere klagede i sidste uge over, at de ikke kunne få besat ledige bagerstillinger. Men ingen af dem havde kontaktet Fødevareforbundet NNF, der ellers kunne have hjulpet dem

To arbejdsgivere klagede i sidste uge over, at de ikke kunne få besat ledige bagerstillinger. Men ingen af dem havde kontaktet Fødevareforbundet NNF, der ellers kunne have hjulpet dem

Bagerkæden Bodenhoff beklagede sig i sidste uge i Børsen over, at de ikke kunne få personale, så de kunne åbne en ny butik. 

I TV2-Lorry forklarede supermarkedet Dalgaard i Hørsholm, hvordan de ikke kunne få besat en ledig stilling som delikatesseassistent.

Men ingen af de to arbejdsgivere havde kontaktet Fødevareforbundet NNF for at høre, om der skulle være ledige medlemmer af forbundet, der gerne ville prøve kræfter med de to arbejdsgivere.

Og det ærgrer afdelingsformand for Fødevarefundet NNF Sjælland og Øerne Henrik Tonnesen:

- I stedet for at gå til medierne, kunne de været gået til os, og så kunne vi have hjulpet dem. Vi har både ledige bagere, konditorer og delikatesseassistenter i Københavnsområdet. Umiddelbart skulle man mene, at det giver bedre mening at gå til os, der kender jobmarkedet og de ledige, fremfor at gå til medierne.

Dovne arbejdsgivere

Henrik Tonnesen har siden medieomtalen i sidste uge henvist ledige bagersvende til Bodenhoff, og Dalgaard har netop ansat en delikatesseassistent i den ledige stilling.

Sidste efterår gik en vestjysk bagerforretning i radioen og beklagede manglen på ledig arbejdskraft. Heller ikke han havde kontaktet Fødevareforbundet NNF, der til gengæld henviste en bagersvend i løbet af 24 timer.

- Det er en trist udvikling, at arbejdsgivere åbenbart foretrækker at klage over manglen på arbejdskraft i medierne, fremfor rent faktisk at gøre en indsats for at få besat deres stillinger. Det får hver gang en klang af, at de ledige er dovne og gider ikke at arbejde, mens det måske i virkeligheden handler mere om, at arbejdsgiverne er dovne og gider ikke gøre en indsats for at få den rette arbejdskraft. Under alle omstændigheder er det helt urimeligt overfor de ledige, jeg møder i min afdeling, og som hellere end gerne vil stille sin arbejdskraft til rådighed for arbejdsgiverne, siger Henrik Tonnesen.

Effektiv jobformidling matcher ledige og arbejdsgivere

Fødevareforbundet NNF har taget konsekvensen af den såkaldte mangel på arbejdskraft og tilbyder nu at hjælpe arbejdsgivere med at matche ledige stillinger med ledige medarbejdere. 

- Vi kan tilbyde en hurtig service til fødevarevirksomhederne, der sparer tid og ressourcer ved at lade os finde de rigtige kandidater. Samtidig kommer det selvfølgelig også vores ledige medlemmer til gode, da vi kan gøre opmærksomme på stillinger, som ikke nødvendigvis er slået op på jobnet, siger Bodil Ankerstjerne, konsulent i Fødevareforbundet NNFs a-kasse.

Siden nytår har Fødevareforbundet NNF hjulpet 190 ledige med job i fødevarebranchen.

Kun otte ud af 213 stillinger er ikke blevet besat, mens en arbejdsgiver har trukket et jobopslag tilbage.