Foto af Fradraget for dit faglige kontingent er fordoblet. Husk, at du selv kan ændre din forskudsopgørelse i dag.
Nyhed

Fradrag: Nu er det billigere at være i fagforening

Skattefradraget for fagligt kontingent er forhøjet fra nytår. Husk at du selv kan rette din forskudsopgørelse, og få det højere fradrag fra i dag
Skat logo screen dump
Skat logo screen dump

Skattefradraget for fagligt kontingent er forhøjet fra nytår. Husk at du selv kan rette din forskudsopgørelse, og få det højere fradrag fra i dag

I 2015 bliver det billigere at være medlem af en fagforening.

Som en del af finansloven for 2015 har regeringen, Enhedslisten og SF besluttet at hæve fradraget for fagforeningskontingentet fra 3.000 kroner til 6.000 kroner fra og med indkomståret 2015.

Du skal imidlertid selv huske at ændre fradraget i din forskudsopgørelse, hvis du løbende gennem året vil have glæde af det højere fradrag.

Du kan rette forskudsopgørelsen på skat.dk.

Ret din forskudsopgørelse

Du skal logge ind på skat.dk med dit Nem-id. I rubrik 50, skal du ændre beløbet. 

Flere skal i fagforening

For et gennemsnitligt medlem af Fødevareforbundet NNF betyder fordoblingen en årlig gevinst på mellem 300-400 kroner - eller 25-30 kroner om måneden. Beløbet afhænger af din skatteprocent.

Loftet for fradrag for fagforeningskontingenter blev indført af den daværende VK-regering og Dansk Folkeparti i forbindelse med Genopretningsaftalen fra maj 2010.

Dermed fik de billige såkaldt "gule" organisationer uden overenskomster en fordel.

Det højere fradrag skal motivere flere til at organisere sig i en fagforening. 

- Regeringen ønsker at styrke organisationsgraden på arbejdsmarkedet, fordi vi mener, at en stærk fagbevægelse er en af grundpillerne i den danske model, siger skatteminister Benny Engelbrecht (S).