Nyhed

Ungt par åbner eget konditori

Der er ikke hver dag, der åbner et nyt konditori med to helt unge konditorer bag. Det unge par Jeanette Sørensen og Gabriel Ahlgren har åbnet deres eget konditori, Vanilla Chocolatier og Konditori i Vejle

Der er ikke hver dag, der åbner et nyt konditori med to helt unge konditorer bag. Det unge par Jeanette Sørensen og Gabriel Ahlgren har åbnet deres eget konditori, Vanilla Chocolatier og Konditori i Vejle

Jeanette Sørensen og Gabriel Ahlgren har været kærester i 3 år. Nu har de åbnet deres eget chokolatier- og konditori i Vejle, under navnet ''Vanilla Chocolatier og Konditori''.

Det er ikke hver dag, at to unge konditorer tør springe ud som selvstændige og åbner egen butik. Jeanette Sørensen er 26 år og Gabriel Ahlgren er 27 år.

De lærte hinanden at kende på konditoriskolen i Ringsted, hvor de begge er uddannede.

-Vi har nok hver især villet åbne vores eget konditori og da vi så fandt hinanden, kunne vi lige så godt udleve drømmen sammen. Det var også noget Vejle manglede, der var ikke noget sted i Vejle man kunne købe ordentlige kager og chokolade, siger Jeanette Sørensen, da hun bliver spurgt om, hvordan de kom på ideen om at åbne eget konditori. 

Her ser du alt

Det er ikke kun den unge alder der gør konditoriet anderledes. Butikken er også indrettet lidt anderledes end almindelige konditorier.

Hos mange konditorier foregår alt bagning og pyntning bag lukkede døre, men hos Vanilla Chocolatier konditoriet kan du se det hele.

Der er nemlig blevet bygget en stor glasvæg så du kan følge med i det hele.

Det er ikke kun for at invitere kunderne ind i maskinrummet, men også praktisk for Jeanette Sørensen og Gabriel Ahlgren, så de hurtigt kan se, hvis der kommer nogen ind.

Deres råvarer er heller ikke bare noget mælkechokolade. Der bliver nemlig brugt fransk og belgisk chokolade.

- Vi går op i at det er rene råvarer. Vi køber selv økologiske appelsiner og står og river skallen og presser den selv. Siger Jeanette.

Knokler for at få succes

Efter de åbnede deres nye konditori lørdag den 7. februar har der ikke været andet end travlt.

På åbningsdagen var der konstant kunder fra klokken 9 til  klokken 18.

- På åbningsdagen kom der mellem 250-300 mennesker så det har været over al forventning, fortæller Jeanette Sørensen.

Selvom butikken havde lukket dagen efter, kom der stadig folk ind og ville købe chokolade.

Online er der også opbakning til det unge par, og over 1.300 følger den nye butik på Facebook.

Men for at få succes skal man også knokle, det er noget som både Jeanette og Gabriel har oplevet.

- Vi har ikke sovet i fire døgn siger Jeanette da hun bliver spurgt ind til hvor meget de har arbejdet. De har jo både skulle bage og sætte deres butik i stand, de har også fået hjælp fra venner og var på et tidspunkt 16 der hjalp til.

Indtil videre er der kun Jeanette og Gabriel i butikken og det er der også en grund til. I starten vil de to gerne selv styre hele processen.

Fritid er der ikke meget af for de to selvstændige.

-Fritid det findes ikke, det har vi slet ikke tid til. Vores fritid er kage og chokolade, så det er også meget sjovt.

Vil du så beskrive dit job som fritid?

-Ja det vil jeg faktisk. Svarer Jeanette. Så fritid er der ikke meget af og der kommer heller ikke mere, fordi Jeanette har et job ved siden af, så man kan sige hun kun arbejder på deltid i sit nye konditori.

Fødevareforbundet NNF har tidligere bakket op om ideen, om at give bagere og konditorer mulighed for at blive bedre til at drive egen forretning.

Mange bagere og konditorer er ikke rustet til at blive selvstændige, og det skal en overbygning til bager- og konditoruddannelsen råde bod på.