Nyhed

Har Guldbageren mistet guldet?

Guldbager kæden har i en længere periode været presset af dårlig økonomi, og den har flere gange været truet af konkurs. Nu er den gået i betalingsstandsning

Guldbager kæden har i en længere periode været presset af dårlig økonomi, og den har flere gange været truet af konkurs. Nu er den gået i betalingsstandsning

''Guldbageren'' et navn som mange har hørt før, og det er også stedet, hvor mange hver dag går hen og køber deres morgenbrød. Men sådan kommer det måske ikke til at gå i fremtiden, for Guldbageren er gået i betalingsstandsning.

Sagen startede i oktober 2014 da Danske Bank erklærede den kendte kæde konkurs, og tidligere på måneden indgav kæden begæring om betalingsstandsning.

Ifølge direktør og bestyrelsesmedlem i Guldbageren A/S Michael Mikkelsen, er kæden gået fra at have 110 medlemmer til 34.

Ikke bekymrede

Betalingsstandsningen kunne måske vække bekymring hos de fleste guldbagere, men de tager situationen roligt:

- Jeg tror kun, det vil få konsekvenser for de nyere "Guldbagere". De mister deres navn, og de er endnu ikke nået at blive kendte for deres håndværk, siger Thorben Andersen, der har en Guldbager i Brøndby.

Han forklarer samtidig, at det ikke vil få nogen konsekvenser for ham, fordi han har haft sin bagerforretning i så lang tid, så folk måske nok vil lægge mærke til, at navneskiltet "Guldbageren" er væk, men de vil ikke tænke videre over det, fordi det stadig er Thorben Andersen, der står i butikken.

Hvorfor beholder du ikke bare navnet "Guldbageren", selvom kæden er gået konkurs?

- Det tror jeg ikke vil være muligt. Jeg tror hurtigt, der kommer nogen og køber navnet. Det vil gøre det umuligt for os at hedde ''Guldbageren'', siger Thorben Andersen.

Denne holdning deler han med Claus Olsen fra Guldbageren i Vordingborg og Peder Amtkjær fra Guldbageren i Holstebro. De vurderer begge, at den eneste konsekvens ved konkursen vil være, at de skal finde et nyt navn.

- Mine kunder kommer ikke på grund af navnet, men grund af varerne. Jeg vil selvfølgelig ville blive ked af det, hvis Guldbageren går konkurs, men det vil ikke betyde noget for mig, siger Claus Olsen.

Er det så slut for Guldbageren?

De tre bagermestre tror ikke på, at betalingsstandsningen bliver enden på Guldbageren. De regner med, at Guldbageren vil fortsætte, men de vurderer, at der er udsigt til en lang opbygningsproces af den tidligere så store kæde.

Selvom antallet af medlemmer i bagerkæden er raslet ned, så er de tre bagermestre enige om, at medlemsnedgangen er bremset op:

- Mange af de "Guldbagere" der er tilbage, er erfarne bagere, så de skal nok klare sig - men der går nok nogle år endnu, før antallet af medlemmer kommer op og rammer toppen igen, siger Thorben Andersen.