Nyhed

Se hvor meget din arbejdsgiver betaler i skat

Nu kan du selv slå op, hvor meget selskabsskat din arbejdsplads har betalt i 2014. Danish Crown og Arlas selskabsskat er vokset med adskillige millioner
Skat logo skilt på bygning
Skat logo skilt på bygning

Nu kan du selv slå op, hvor meget selskabsskat din arbejdsplads har betalt i 2014. Danish Crown og Arlas selskabsskat er vokset med adskillige millioner

Alle danskere betaler skat af den løn de tjener på at arbejde. Danske virksomheder skal også betale skat af deres overskud.

Er du nysgerrig på, hvor meget den virksomhed du arbejder for betaler i selskabsskat, så kan du selv slå din virksomhed op på SKATs hjemmeside, hvor du kan finde de opdaterede åbne skattelister.  

Gå til SKATs åbne skattelister

Hvis du ikke kan finde din virksomhed ved at søge på navnet, så forsøg med virksomhedens CVR-nummer. Det finder du typisk på din virksomheds hjemmeside, eller ved at spørge på din arbejdsplads.

Virksomheder i Danmark skal betale skat af deres overskud. Indtægterne fra selskabsskatten udgjorde i 2014 omkring 56 milliarder kroner. Udover selskabsskatten betaler danske virksomheder også en række afgifter og skatter til staten. 

Fødevarevirksomheder betaler også

På trods af, at selskabsskatten blev sat ned med ½ procent fra 2013 til 2014, så er den samlede selskabsskat vokset med omkring to milliarder fra 2013 til 2014. 

Det skyldtes blandt andet, at Arla Foods har betalt 14,7 millioner kroner mere i selskabsskat i 2014 end året før. I 2014 blev det derfor til 51 millioner kroner i skat.  

Danish Crown A/S er også steget i selskabsskat, og betalte i 2014 17,1 millioner kroner. Det er 7,6 millioner kroner mere end året før. Danish Crown Amba, som er andelsselskabet bag Danish Crown A/S betalte 13,3 milioner kroner i selskabsskat i 2014 mod 11.4 millioner kroner i 2013.

Fødevarekoncernen Orkla, der blandt andet ejer Kims, Odense Marcipan, Bæchs Conditori, Credin og en række andre fødevarevirksomheder, betaler i alt 58,9 millioner kroner i selsskabsskat.

Har en virksomhed underskud, betales der ikke selskabsskat. Det er blandt andet sket for Tican A/S i 2014.

40 procent af virksomhederne i Danmark betaler selskabsskat, og under 10 selskaber står for en tredjedel af den samlede selskabsskat.