Nyhed

Nyt karriereunivers skal styrke fødevareuddannelserne

Ny karriereportal skal inspirere unge til kigge mod fødevarebranchen

Ny karriereportal skal inspirere unge til kigge mod fødevarebranchen

Danmark har brug for dygtige slagtere, bagere, konditorer og mejerister, for at fremtidssikre fødevarebranchen.

En ny karriereportal, Foodcareers.dk skal inspirere unge til kigge mod fødevarerbranchen, når de skal vælge ungdomsuddannelse.

På Foodcareers.dk kan man møde unge der har valgt en uddannelse inden for fødevarebranchen, man kan teste hvilket fag man bedst vil passe til, og man få en fornemmelse af, hvad det er for arbejdspladser og jobmuligheder der er i fødevarebranchen.

I det nye år kommer der også et onlinespil på Foodcareers.dk. 

Målet er at få dygtige unge til at søge mod fødevareuddannelserne. 

- Det er ikke nogen hemmelighed at vi mangler lærlinge inden for eksempelvis detailslagterfaget, og at branchen får brug for dygtig faglært arbejdskraft. Jeg håber, at Foodcareers kan være med til at åbne mange unges øjne for fødevarebranchens muligheder, siger Pia Antonsen, uddannelseskonsulent i Fødevareforbundet NNF.

Læs mere: Praktikpladsjagt - Kig mod fødevarebranchen

Hvis Danmark fortsat skal have en global førerposition på fødevareområdet, så er der brug for kloge hænder i branchen. Sådan lyder det fra Madkulturen, som står bag Food Careers, sammen med en række andre aktører fra fødevarebranchen. 

- Mad- og fødevareuddannelserne har brug for dygtige studerende, som vil lægge kræfter og passion i branchen. Disse studerende er en afgørende forudsætning for, at Danmark kan bibeholde sin position som vægtig og vigtig fødevareproducerende nation, siger Judith Kyst, direktør i Madkulturen.

Dårligt image skal erstattes af stærke hænder og dygtige hoveder

I første omgang henvender Food Careers sig til de 15 til 19-årige. Den gruppe af unge står netop nu foran beslutningen om, 'hvad de vil være', og her er det afgørende, at de uddannelser, der er tilknyttet fødevareerhvervet, bliver mere synlige og gør en indsats for at forbedre deres image.

Både erhvervet og uddannelsesinstitutionerne har nemlig peget på, at de unge mangler kendskab til indholdet og bredden af karrieremuligheder inden for fødevarebranchen, og at dele af branchen lider under et dårligt image.

- Og det er både ærgerligt og problematisk, for branchen har brug for stærke hænder og dygtige hoveder. Mad og fødevarer strækker sig over de helt store velfærdsdagsordener som sundhed, bæredygtighed og fødevaresikkerhed, og vi må heller ikke glemme den vinkel, der handler om top-gastronomi, hvor Danmark i den grad har markeret sig på verdenskortet. Tilsammen står Danmarks fødevarebranche således på en stærk historie med enorm betydning - en betydning, vi gerne vil bevare i fremtiden, siger Judith Kyst.