Foto af Tillidsrepræsentant Paul Sejer er glad for, at de fleste ansatte på so-slagteriet ikke længere skal arbejde seks dage om ugen og nu får fri om lørdagen.
Nyhed

Slut med lørdagsslagtninger på so-slagteriet i Skærbæk

Siden juni har slagteriarbejderne på so-slagteriet i Skærbæk haft almindelig weekend. Udskældt lørdagsarbejde er nu afskaffet ved hjælp af effektiviseringer

Siden juni har slagteriarbejderne på so-slagteriet i Skærbæk haft almindelig weekend. Udskældt lørdagsarbejde er nu afskaffet ved hjælp af effektiviseringer

På Danish Crowns so-slagteri i Skærbæk er det slut med at slagte om lørdagen. Det har man ellers gjort siden oktober 2014. 

Da Danish Crown stoppede med at slagte søer i Sæby, betød det ekstra travlhed i Skærbæk.

Man diskuterede to muligheder, nemlig en rullende firedages-uge og en rullende seksdagsuge. Det endte med en ekstra arbejdsdag om ugen tilbage i oktober 2014. 

Otte måneder senere har man været i stand til at droppe den sjette arbejdsdag, fordi man har optimeret på slagtelinjen, øget hastigheden og er gået fra 39 til 43 timers arbejdsuge.

- Det er en aftale, vi har fået i stand med ledelsen, og det en rigtig god forbedring for de ansatte. Det er den bedste løsning, siger tillidsrepræsentant Paul Sejer.

Ikke tilhænger af lange arbejdsdage

- Med en rullende firedagesuge arbejder man 10,5 timer om dagen fire dage i træk, og den model var jeg ikke tilhænger af. Jeg ville ikke acceptere, at mine kolleger skulle nedslides på rekordtid på grund af lange arbejdsdage. Derfor valgte vi i stedet at bruge lørdagen som arbejdsdag.

De eneste, der arbejder om lørdagen, er de to hold, der skal læsse ud.

En arbejdsuge på 43 timer betyder, at man optjener seks timer om ugen, som skal afspadseres.

- Der blev tidligere ansat flere i produktionen, og dem kan vi beholde de fleste af, fordi der hele tiden er folk på afspadsering. Men vi tager eksempelvis ikke så mange ferieafløsere ind længere.

6.300 slagtninger om ugen

- Den rullende seksdagesuge betød, at vi havde en ugentlig fridag, og jeg må indrømme, at den savner vi. På den anden side er vi glade for ikke at skulle arbejde om lørdagen, siger Paul Sejer.

Prognoserne siger, at antallet af slagtninger af søer vil falde.

- Hvis eller når, det sker, har vi en aftale om, at timetallet sættes ned i takt med antallet af slagtninger. I øjeblikket holder vi os dog på de omkring 6.300 slagtninger om ugen, siger Paul Sejer.

Der er i dag 105 timelønnede på slagteriet i Skærbæk.