Nyhed

Dine pensionskroner vokser flot i 2015

Tilfredsstillende afkast og lavere administrationsomkostninger kommer din pension til gode. Industriens Pension og Pension Danmark gør status efter årets første seks måneder
Genrefoto: Penge
Genrefoto: Penge

Tilfredsstillende afkast og lavere administrationsomkostninger kommer din pension til gode. Industriens Pension og Pension Danmark gør status efter årets første seks måneder

Dine pensionskroner har haft et godt første halvår af 2015.

Sådan lyder det fra både Industriens Pension og PensionDanmark, som forvalter fødevarearbejdernes pensionsindbetalinger.

På trods af turbulens på finansmarkederne i 2. kvartal har Industriens Pension samlet skabt et afkast på 5,8 procent før skat.

- Vi er tilfredse med udviklingen efter første halvår og forventer de samlede indbetalinger vil lande på cirka 7 milliarder kroner i 2015. Investeringsafkastet blev 7,4 milliarder kroner, hvilket viser, at vi har en værdiskabende investeringsstrategi, der tilpasser sig udsvingene på finansmarkederne.  Det er også kommet medlemmerne til gode i form af afkast på op til 7,6 procent i markedsrenteproduktet, siger administrerende direktør i Industriens Pension Laila Mortensen.

Der kommer også positive toner fra PensionDanmark, som de mejeri-ansatte medlemmer af Fødevareforbundet NNF indbetaler til.

- Vi kom godt igennem årets første seks måneder med et pænt investeringsafkast og et stort løft i de løbende indbetalinger af pensionsbidrag som følge af en positiv udvikling i beskæftigelsen i de virksomheder, hvis medarbejdere har pension i PensionDanmark, siger administrerende direktør Torben Möger Pedersen, PensionDanmark.

Fald i administrationsomkostninger

Begge pensionsselskaber har fået påvirket deres administrationsomkostningerne på grund af en større momsrefusion.

Det betyder at administrationsomkostningerne er blevet mindre for begge selskaber.

Samtidig giver den øgede beskæftigelse i industrien både flere medlemmer af Industriens Pension og PensionDanmark og højere indbetalinger. 

Hvis du vil se helt præcist hvor meget du har sparet op til din pension, så kan du logge ind på enten Industriens Pension eller PensionDanmark med dit nem-id.