Nyhed

Radikalt pensionsforslag er helt godnat

Morten Østergaards forslag om at danskerne skal senere på pension er både uforståeligt og dybt problematisk

Morten Østergaards forslag om at danskerne skal senere på pension er både uforståeligt og dybt problematisk

Den radikale Morten  Østergard foreslår, at folk, der i dag er i slutningen af 50'erne, ikke som planlagt skal kunne gå på folkepension som 67-årige. De må vente et år mere - til de er 68 år

Den levetid, vi danskere i fremtiden kan forvente, ser nemlig ud til at stige mere, end politikerne regnede med tilbage i 2006.

Faktisk med et år.

For at være helt ærlig. Jeg er godt træt af de mange mærkelige forslag fra de radikale.

I forvejen giver det store problemer for vores kolleger, når politikerne hæver folkepensionsalderen.

Med afskaffelsen af efterlønnen, kæmper mange allerede i dag med, at få arbejdslivet til at hænge sammen i de sidste år før pensionen.  

Jeg ved, at mange fødevarearbejdere, med det hårde og nedslidende arbejde mange af dem har, i forvejen har problemer med at arbejde fuldtid frem til den nuværende pensionsalder.

Det er derfor helt skudt ved siden af, at fremrykke tidspunktet for stigningen.

Det er da rigtigt, at levetiden på det seneste er steget mere end forventet, men det skyldes jo midlertidige forhold, som usædvanlig skånsomme influenzaepidemier.

Det skriver Danmarks Statistik selv.

Og så er det helt uforståeligt, at man lige pludselig kan ændre forlig, fordi forudsætningerne ændrer sig en smule.

Hvorfor vil de radikale så ikke gå med til at ændre ved dagpengereglerne, hvor forudsætningerne for begrundelsen for dagpengeforliget er fuldstændig ændret.

Hvorfor kan de radikale acceptere, at et forlig ændres på pensionsområdet på grund af midlertidige forhold, når de ikke kan acceptere at ændre dagpengeforliget selvom langt flere mister deres forsørgelse end man forudsatte?