Foto af Efter 14 år hos Danish Crown i Faaborg er det slut om otte uger for Carsten Sahl Rasmussen og 112 andre slagteriarbejdere.
Nyhed

Nu flytter Carstens job til England

Om otte uger er det slut. Så rykker jobbet over kanalen. Carsten Sahl Rasmussen arbejder på slagteriet i Faaborg, men fremover skal det arbejde laves i Cornwall i England

Om otte uger er det slut. Så rykker jobbet over kanalen. Carsten Sahl Rasmussen arbejder på slagteriet i Faaborg, men fremover skal det arbejde laves i Cornwall i England

I starten af 2014 blev det meldt ud at slagteriet skal lukke. Produktionen rykker til England med knap 50 millioner i ryggen, givet af de britiske myndigheder.

Men op til påske havde ingen indtil nu fået en fyreseddel, og beskeden har været, at produktionen først lukker helt ned i 2016.

Men lige efter påske fik en tredjedel af de ansatte en trist besked. Vi lukker aftenholdet og om otte uger flytter jeres job til England.

Carsten Sahl Rasmussen er 58 år og har været hos Danish Crown siden 2001. I dag arbejder han på aftenholdet som servicemand, og står derfor til at miste jobbet meget snart.

Han synes det er ærgerligt, at slagteriet skal lukke:

- Det er uforskammet at man ikke tænker på menneskeskæbnerne, når man er så stor en koncern, med så mange dygtige medarbejdere der knokler røven ud af bukserne for dem. Det er at tænke i kroner og ører uden at tænke på menneskerne bag.

Flytter på trods af overskud

Beskeden om at anlægget i Faaborg lukker kom som et chok tilbage i 2014:

- Jeg troede først det var en grovkornet joke. Jeg havde ikke forestillet mig de ville lukke Faaborg. Forrige år havde de 68 millioner i overskud. Det er frustrerende når vi fik at vide vi ikke skulle frygte for vores job.

Carsten Sahl Rasmussen mener ikke at Danish Crown kan tillade sig at flytte jobs ud af Danmark.

- Danish Crown har et ansvar. De er ejet af de danske bønder der er grobunden for det danske samfund. De får så meget støtte af samfundet, og så flytter de arbejdspladser ud. De skal have alt den støtte de kan få, men så må de søge den i det land hvor de søger hen, siger han.

Uværdig afslutning

Det er ikke kommet som et chok, at aftenholdet må lukke ned inden 2016, men måden det er sket på, irriterer Carsten Sahl Rasmussen.

- Vi har fået at vide, at Danish Crown gerne vil lukke Faaborg med værdighed, og vi fik at vide, at vi ville få 12 ugers opsigelse. Nu får vi kun otte ugers opsigelse ud af det blå. Det synes jeg ikke er værdigt, siger han. 

Lige nu er han dog mest bekymret for kollegernes fremtid. Særligt dem på hans egen alder i slutningen af halvtredserne, der har flere år til efterlønnen.

Den bekymring deler han med Fødevareforbundet NNFs forbundsformand Ole Wehlast.

- Jeg forstår den frustration som Carsten Sahl Rasmussen og hans kolleger i Danish Crown går rundt med. Jeg synes Danish Crown burde bruge deres energi på at skabe arbejdspladser i Danmark, i stedet for at flytte dem til udlandet, siger Ole Wehlast.