Foto af Afdelingsformand Steen Hartmann, Fødevareforbundet NNF Midt Vestjylland og handels- og udviklingsminister Mogens Jensen havde et konstruktivt møde.
Nyhed

Minister: Vi skal stå sammen i Ruslands-konflikten

Handels- og udviklingsminister Mogens Jensen vil se nærmere på forslag om støtte til medarbejdere, der rammes af russisk handelskrig

Handels- og udviklingsminister Mogens Jensen vil se nærmere på forslag om støtte til medarbejdere, der rammes af russisk handelskrig. Det sagde ministeren, da han mandag besøgte Fødevareforbundet NNF Midt Vestjylland

Handels- og udviklingsminister Mogens Jensen vil gerne være med til at se på de problemer, som handelskrigen med Rusland giver for fødevarearbejdere. Fødevareforbundet NNFs har foreslået at der oprettes en europæiskjobfond, der skal støtte de lønmodtagere, der rammes af den russiske handelskrig. Jobfonden skal yde støtte til at få fyrede medarbejdere tilbage i job eller uddannelse.

Mogens Jensen var mandag på et uformelt besøg i Fødevareforbundet NNF Midt Vestjylland, hvor han holdt møde med afdelingsformand Steen Hartmann.

- For mig er det meget vigtigt, at vi står sammen i denne konflikt og sammen forsøger at løse problemerne. Her kunne en jobfond være en del af løsningen. Men der skal selvfølgelig regnes på forslaget og det skal vurdere nøjere, siger Mogens Jensen, handels- og udviklingsminister.

Rusland er en vigtig aftager af europæiske fødevarer. Den danske fødevareeksport til Rusland var på næsten 3,5 milliarder sidste år.

På grund af handelskrigen mellem EU og Rusland har danske fødevarevirksomheder ikke kunne eksportere fødevarer til Rusland siden sommeren 2014.  

Konflikten med Rusland har store konsekvenser for den danske fødevarebranche, og derfor også de danske fødevarearbejdere.

En målrettet arbejdsindsats

- Både som minister og folketingsmedlem, valgt i Vestjylland, er det vigtigt, at jeg følger med i hvad der sker. Handelskrigen med Rusland har haft stor betydning i det midt- og vestjyske område, fordi her ligger mange fødevareindustrier. Derfor havde jeg bedt om et møde med Steen Hartmann. Som formand for fødevarearbejderne i det midt- og vestjyske område er det jo ham, der har fingeren på pulsen. jeg lytter meget gerne til forslag om, hvad vi politisk kan gøre, siger Mogens Jensen.

Afdelingsformand Steen Hartmann er glad for, at handels- og udviklingsministeren selv rettede henvendelse og bad om et møde.

- Det beviser, at han er meget interesseret i, hvad der sker, også i vores område, siger Steen Hartmann.

Bioethanol-anlæg vil give job til ledige fødevarearbejdere

På mødet orienterede Steen Hartmann om de store udfordringer, man arbejder med i fødevareklyngen i det midt- og vestjyske område.

- Mellem 12 og 13 procent af arbejdsstyrken i det lokale område er inden for fødevareområdet. Det tal skal vi fastholde og gerne øge. Et af mine budskaber til Mogens Jensen var, at vi arbejder tæt sammen om at skabe flere danske arbejdspladser. Jeg mener, at Mogens Jensen fik meget med sig til Christiansborg, som kan bruges både her og nu og senere, siger Steen Hartmann.

I mødet deltog også borgmester H.C. Østerby (S) fra Holstebro. Han opfordrede Mogens Jensen til at presse på, så den endelige godkendelse til et bioethanol-anlæg kan blive en realitet i Holstebro. Det vil skabe omkring 1.200 faste arbejdspladser.

- Her er der en stor mulighed for at omskole mange af de ledige medlemmer, vi har i Fødevareforbundet NNF Midt Vestjylland, til arbejde på det nye anlæg, siger Steen Hartmann.