Nyhed

Minister: Stor ros til Fødevareforbundet NNFs a-kasse

Beskæftigelsesminister Henrik Dam Kristensen giver et stort klap på skulderen til Fødevareforbundet NNFs a-kasse, for at være hurtige og gode til at formidle job til ledige fødevarearbejdere

Beskæftigelsesminister Henrik Dam Kristensen giver et stort klap på skulderen til Fødevareforbundet NNFs a-kasse, for at være hurtige og gode til at formidle job til ledige fødevarearbejdere

På slagteriet SB Pork manglede man fire nye medarbejdere til en hasteopgave dagen efter.

Virksomheden foreslog at bruge et vikarbureau, men tillidsrepræsentanten Bo G. Christensen ringede i stedet til Fødevareforbundet NNFs a-kasse og fik kontakt til fire ledige fødevarearbejdere, som mødte ind morgenen efter.

Det er et godt eksempel på, hvorfor det er det er en rigtig god idé at lade a-kasserne hjælpe med at skaffe ledige i job.

Det mener beskæftigelsesminister Henrik Dam Kristensen (S) efter at have hørt om, hvordan Fødevareforbundet NNF's a-kasse med kort varsel har skaffet kvalificerede jobsøgere til virksomheder med akut brug for arbejdskraft.

- Jeg synes, det er fremragende. Vi har dygtige a-kasser rundt omkring, og de kender jo deres medlemmer. Så jeg har stor ros til overs for indsatsen, siger Henrik Dam Kristensen til dr.dk.

Fødevareforbundet NNF har altid hjulpet arbejdsgivere med at finde kandidater til ledige stillinger i fødevarevirksomheder.

Men i den seneste tid har fagforbundet og dets a-kasse effektiviseret og sat tempo på jobformidlingen.

- Vi kender til fødevarebranchen og er i daglig kontakt med mange virksomheder. Samtidig er vi blevet bedre til at matche ledige og arbejdsgivere, så arbejdsgiverne får kandidater med netop de kompetencer som bliver efterspurgt, siger Esben Birkesholm, forsikringschef i Fødevareforbundet NNFs a-kasse. 

Kvalificeret arbejdskraft på max 48 timer

For det skal ofte gå stærkt, når en fødevarevirksomhed skal bruge nye medarbejdere.

Det kender jobvejleder Anna Skaaning fra Fødevareforbundet NNFs a-kasse alt til.

- Hvis virksomhederne først skal til at slå en stilling op, og der skal være ansøgningsfrist og så videre, så går tiden jo. Vi ved, at industriarbejdspladser og slagterier lige pludselig står og skal bruge fem nye medarbejdere. Derfor er vi nødt til at være hurtige, siger Anna Skaaning.

Ved hjælp af systemet fagjob, er a-kassen i stand til at matche de ledige fødevarearbejdere med ledige job. På den måde er arbejdsgiverne sikre på at få kvalificerede medarbejdere uden at skulle bruge uger på at annoncere for en stilling.

Målsætningen er at arbejdsgivere skal have en liste med mulige kandidater til en stilling senest to dage efter de har kontaktet a-kassen.

Lad a-kasserne komme til

Succeshistorien fra slagteriet SB Pork bør kopieres til alle A-kasser i hele landet. Det mener fra formanden for A-kassernes Samvirke, Torben Poulsen:

- Den slags eksempler illustrerer, at a-kasserne i endnu højere grad bør bruges til at aflaste de kommunale jobcentre, siger han til dr.dk.

- Det ville være ærgerligt ikke at bruge ressourcerne bedst muligt. Så jeg synes, man skal lade A-kasserne udføre den opgave i et samarbejde med jobcentrene, siger Torben Poulsen.

I regeringens beskæftigelsesreform som bliver indfaset i løbet af 2015 får a-kasserne også mere ansvar for at få de ledige tilbage på arbejdsmarkedet.

- Et bredt flertal i Folketinget er enige om, at samarbejdet mellem jobcentre og a-kasser skal styrkes yderligere, siger beskæftigelsesministeren til dr.dk