Nyhed

Kære politikere: Bevar vores arbejdspladser

Klaus Olesen er tillidsrepræsentant på Danmarks største slagteri, Danish Crown i Horsens. Han giver politikerne på Christiansborg en opsang - I skal gøre mere for at sikre danske arbejdspladser

Klaus Olesen er tillidsrepræsentant på Danmarks største slagteri, Danish Crown i Horsens. Han giver politikerne på Christiansborg en opsang: »I skal gøre mere for at sikre danske arbejdspladser«

Kære politikere

Jeg ved, som resten af den danske befolkning, godt, at der snart skal være folketingsvalg. Men jeg vil alligevel tillade mig, at minde jer om, at der faktisk findes folk, som har brug for, at i passer jeres arbejde.

Nemlig at regere landet, sådan som i er valgt til.

Hver eneste dag bliver der kørt tusindvis af grise ud af landet. Både som smågrise til opfedning i Tyskland, og som slagtesvin til de tyske slagterier. 

Jeg skriver til jer, fordi jeg som tillidsmand på Danmarks største slagteri, Danish Crown i Horsens, er meget utilfreds med, at der ikke bliver gjort nok fra jeres side for at bevare arbejdspladser på slagterierne i Danmark.

Senest er der den 9. april blevet fyret 113 af mine gode kolleger på Danish Crowns anlæg i Faaborg.

De resterende 300 ansatte på fabrikken bliver fyret inden udgangen af marts 2016. Samtidig blev der på slagteriet i Ringsted påbegyndt fyringen af ikke færre end 293 slagteriarbejdere.

Baggrunden er, at der bliver sendt stadig færre svin til slagtning på de danske slagterier.

Samt at danske virksomheder kan få tilskud til at flytte deres produktion til udlandet.

Slagtningen flyttes til udlandet

Jeg er overbevist om, at de danske landmænd allerhelst vil sende deres grise til de danske slagterier og opfede deres smågrise her i landet.

Men på grund af de konkurrencevilkår, de bliver budt her i landet, er de desværre nødt til at sende grise og dermed arbejdspladser ud af landet.

Vi har i øjeblikket et landbrug som virkelig er i krise. Flere landbrug kører med kæmpe underskud og er i fare for at gå konkurs. Med tab af endnu flere arbejdspladser til følge.

Jeg ser det som jeres vigtigste opgave at sikre, at den danske befolkning har et arbejde (ellers kan vi jo ikke betale de gode lønninger til jer politikere). Lige nu synes jeg faktisk ikke, at I klarer den opgave særlig godt.

Indenfor slagteribranchen er der de seneste år forsvundet tusinder af jobs. Og der er desværre intet der tyder på, at det kommer til at ændre sig, med mindre I begynder at leve op til jeres ansvar. 

Vi har i Danmark verdens bedste fødevaresikkerhed, som gør at tusindvis af mennesker på den anden side af jorden hver dag spiser fødevarer, der er produceret i Danmark.

Hvis i bare vil tænke lidt længere end næste valg, så vil i opdage, at det med jeres hjælp, kan lade sig gøre næsten at fordoble antallet af beskæftigede i fødevarebranchen. 

EU koster os arbejdspladser

Og hvad kan I så gøre? I kan sørge for lige vilkår til de danske landmænd og de danske virksomheder i forhold til landmændene og virksomhederne syd for grænsen.

Hver eneste gang der bliver overimplementeret nye regler fra EU, koster det danske arbejdspladser. 

I siger alt muligt op til valget, og når så I har fået taburetten, glemmer I det meste af de fornuftige ting, I lovede, for nu er det vigtigste at holde fast i taburetten. 

Jeg vil minde jer om, at det bestemt ikke er nogen spændende oplevelse at miste sit arbejde.

Det er forbundet med dagligt pres for at finde et nyt arbejde, især efter at I har halveret dagpengeperioden

Arbejdspladserne forsvinder inden for de erhverv, der kræver et minimum af uddannelse. Og hvis ikke vi skal ende med at have endnu flere på offentlig forsørgelse i fremtiden, så er I altså nødt til at gøre mere for at bevare arbejdspladserne her i landet.

Vi kan ikke være akademikere alle sammen.

Så kære politikere, der findes løsninger på problemerne, bare I gider at samarbejde på tværs af partierne om at sikre os, der har valgt jer, et arbejde, således at vi kan betale for den velfærd som vi alle ønsker.

Jeg vil minde jer om, at hver gang der forsvinder jobs i det private, så er der mindre penge til at betale for den velfærd, som de offentligt ansatte bidrager med.

Samarbejd nu, før det er for sent.