Foto af Frank Eget fik skåret 14 millimeter af sin tommerfinger af, da en maskine hos Toms ikke virkede korrekt.
Nyhed

Franks tommelfinger skåret over: 1,5 millioner i erstatning

Frank Eget fik skåret en stor del af sin tommelfinger af, da han gjorde en maskine rent hos slikproducenten Toms. Efter et langt sygdomsforløb, er han endt med at få i alt 1,5 millioner kroner i erstatning

Frank Eget fik skåret en stor del af sin tommelfinger af, da han gjorde en maskine rent hos slikproducenten Toms. Efter et langt sygdomsforløb, er han endt med at få i alt 1,5 millioner kroner i erstatning

Han slår maskinen fra og sætter sig på hug for at gøre den ren med en spatel, ligesom han har gjort hundredevis af gange før.

Han er produktionsmedarbejder hos Toms i Ballerup. Men maskinen er i stykker og stopper ikke.

Frank Egets tommelfinger bliver ramt, og 14 millimeter bliver skåret af.

Det bliver afslutningen på Frank Egets 14 år hos Galle & Jessen, som senere blev til Toms.

Her producerede han i mange år Gajoler, Heksehyl og mange andre kendte slikprodukter som produktionsmedarbejder.

Efter 13 måneders sygemelding er han klar til at vende tilbage til arbejdet igen, men der går kun 14 dage efter han er startet, til han bliver fyret.

- Der gik flere gange betændelse i min finger, så sygemeldingen trak ud i 13 måneder. Jeg drømte ikke om, at den dag i 2009 skulle blive starten på en arbejdsskade, som først blev afsluttet i 2014. Jeg ringede til Fødevareforbundet NNF, og har siden haft tæt kontakt med socialrådgiver Ghita Christiansen hele vejen igennem, siger Frank Eget.

Erstatning brugt til at få økonomien til at hænge sammen

I alt har han fået 1,5 millioner kroner i erstatning for ulykken, som også har kostet Toms en bøde fra Arbejdstilsynet på 100.000 kroner for den defekte maskine, der skar Franks tommelfinger over.

Men erstatningen er ikke bare ekstra penge på kontoen.

- Det er dyrt at gå fra en god månedsløn til sygedagpenge. Erstatningen for tabt arbejdsfortjeneste har betydet, at jeg kunne beholde min lejlighed og ikke er gået fra hus og hjem, siger Frank Eget.

Selvom Frank Eget ikke har arbejdet i fødevarebranchen siden ulykken i 2009, er han stadig medlem af Fødevareforbundet NNF.

- Jeg har tidligere arbejdet i skattevæsenet, så jeg kender en smule til det juridiske system. Men jeg ville ikke have fået en så stor erstatning, hvis det ikke havde været for Fødevareforbundet NNF. Jeg har fået hjælp af en dygtig socialrådgiver og advokat. Jeg tør slet ikke tænke på, hvad det havde kostet, hvis jeg selv skulle have betalt for den hjælp, siger Frank Eget.

Kommer du ud for en arbejdsulykke, eller kan du ikke arbejde for fuld kraft på grund rygsmerter eller andet, så kontakt Fødevareforbundet NNF.

I 2014 fik fødevarearbejderne 48 millioner i erstatning for arbejdsulykker og erhvervssygdomme.

Det svarer til 2.400 kroner for hvert medlem af Fødevareforbundet NNF, som har kørt de mange arbejdsskadesager

Det kan du få erstatning for

Tabt arbejdsfortjeneste

Du kan få kompensation for den indtægt du mister, fra du kom til skade på arbejdet, og indtil du igen kan begynde at arbejde, eller indtil der sker andet i din sag.

Godtgørelse for svie og smerte

Godtgørelse for svie og smerte betyder, at du får et beløb for hver dag, du er syg.

Tabt erhvervsevne

Hvis du mister en del af din evne til at arbejde, kan du få en erstatning.