Nyhed

2014: 48 millioner i erstatning for arbejdsskader

I 2014 fik fødevarearbejderne 48 millioner i erstatning for arbejdsulykker og erhvervssygdomme. Det svarer til 2.400 kroner for hvert medlem af Fødevareforbundet NNF
Ambulance
Ambulance

I 2014 fik fødevarearbejderne 48 millioner i erstatning for arbejdsulykker og erhvervssygdomme. Det svarer til 2.400 kroner for hvert medlem af Fødevareforbundet NNF, som har kørt de mange arbejdsskadesager

48 millioner kroner. Så mange penge fik ulykkesramte medlemmer af Fødevareforbundet NNF i løbet af 2014 i erstatning for arbejdsulykker eller erhvervssygdomme. 

- Det er trist, at så mange fortsat bliver slidt ned, eller bliver udsat for alvorlige arbejdsulykker. En økonomisk kompensation kan ikke erstatte et godt og sundt arbejdsliv, men fungerer mest som et plaster på såret. Men jeg er stolt af, at Fødevareforbundet NNF er så gode til at sikre medlemmerne økonomisk, når de kommer galt af sted, siger Ole Wehlast, forbundsformand for Fødevareforbundet NNF.

Kommer man ud for en ulykke eller mister evnen til at arbejde på grund af nedslidning, kan man få erstatning - for eksempel for tabt erhvervsevne.

- Selvom lidt flere anmelder psykiske arbejdsskader som stress, er det stadig nedslidning af kroppen og arbejdsulykker som flest kommer ud for. Arme, skuldre, ryg, nakke og hofter er de steder, hvor flest bliver slidt ned fysisk, siger Flemming Sørensen, sagsbehandler på arbejdsskadeområdet i Fødevareforbundet NNF.

Kaos i Arbejdsskadestyrelsen giver lang ventetid

I 2014 fik Fødevareforbundet NNF afgjort 278 arbejdsskadesager.

Det tal kunne have været højere, hvis ikke Arbejdsskadestyrelsen blev massivt forsinket med deres afgørelser i 2014.

Det er Arbejdsskadestyrelsen, der afgør hvor alvorlig en arbejdsulykke er.

En undersøgelse viste sidste år, at der var alvorlige fejl i hver fjerde afgørelse fra Arbejdsskadestyrelsen.

Det betyder, at Arbejdsskadestyrelsen har gennemgået tusindvis af sager, og derfor har det taget ekstra lang tid at få behandlet sin sag i 2014.

- Fra juli og et par måneder frem blev der stort set ikke truffet nogle afgørelser i Arbejdsskadestyrelsen. Det har betydet, at mange sager er blevet forsinket og slet ikke er afgjort endnu. Derfor har færre fødevarearbejdere fået afgjort en arbejdsskadesag i 2014, siger Flemming Sørensen.