Nyhed

Usikkerhed giver stress – sådan får du værktøjer til at stoppe stress

Usikkerhed på jobbet er den hyppigste årsag til stress arbejdspladsen. Ny europæisk kampagne vil tage hånd om stress på jobbet
GENRE Stress
GENRE Stress

Usikkerhed på jobbet er den hyppigste årsag til stress arbejdspladsen. Ny europæisk kampagne vil tage hånd om stress på jobbet

Når lønmodtagere bliver ramt af stress på jobbet, så skyldes oftest omorganisering og usikkerhed i jobbet.

Det vurderer tre ud af fire danskere i en undersøgelse foretaget af det Europæiske Arbejdsmiljøagentur.

- Stress på jobbet er ikke kun forbeholdt chefer og folk der arbejder bag et skrivebord. Produktionsmedarbejdere bliver også ramt af stress. Undersøgelsen viser at især usikkerhed om jobbet rammer mange. Det problem sætter vi fokus på overalt i Europa i den kommende tid, siger Tommy Jensen, arbejdsmiljøkonsulent i Fødevareforbundet NNF.

Det Europæiske Arbejdsmiljøagentur sætter i det kommende år spot på arbejdsrelateret stress.

Få værktøjer til din arbejdsplads

Kampagnen giver en række praktiske værktøjer til at håndtere stress på arbejdspladsen, og fremhæver gode eksempler på, hvordan det psykiske arbejdsmiljø kan forbedres til fordel for både virksomheden og medarbejderne.

Er du arbejdsmiljørepræsentant har du mulighed for at få din virksomhed med i kampagnen.

Ved at sende en mail til Jannie Pedersen på jap@nnf.dk, kan du få tilsendt en lille bunke materialer, der kan hjælpe med at forebygge stres s på virksomheden.

- Alle parter har gavn af et godt psykisk arbejdsmiljø. Det giver mindre stress og en bedre produktivitet. Så jeg håber, at mange vil tage i mod tilbuddet og henvende siger, Tommy Jensen.

Kampagnen bliver kickstartet i forbindelse med den europæiske arbejdsmiljøuge i uge 43.

Her kan du læse mere om kampagnen og finde værktøjer til at håndtere stress på din arbejdsplads