Foto af Jen Pulaski nåede kun at være tillidsrepræsentant i et år hos den amerikanske kødkoncern Hormel. Så blev hun fyret for sit faglige arbejde
Nyhed

Tulip-kunde fyrer tillidsrepræsentant for fagligt arbejde

Tillidsrepræsentant Jen Pulaski fra den multinationale kød-koncern Hormel er blevet fyret for sit faglige arbejde i USA. Hormels produkter bliver produceret i Vejle

Tillidsrepræsentant Jen Pulaski fra den multinationale kød-koncern Hormel er blevet fyret for sit faglige arbejde i USA. Hormels produkter bliver produceret i Vejle

Amerikanske Jen Pulaski nåede at arbejde 12 år hos den multinationale kød-koncern Hormel, før hun blev fyret for at være faglig aktiv og tillidsrepræsentant.

Det skriver den amerikanske fødevarefagforening UFCW.

Jen Pulaski blev fyret i september, efter kun et år som tillidsrepræsentant. Det skete efter hun havde bistået en kollega i en strid med virksomheden.

Tidligere på året har Jen Pulaski fået advarsler for at deltage i et fagforeningsmøde, og for at gøre opmærksom på at medarbejderne ikke fik løn for at skifte arbejdstøj.

- Måden som virksomheden har handlet på, gør det klart, at der er tale om straf-aktion for hendes faglige arbejde. Det er kun det seneste eksempel på, hvordan virksomheden forsøger at lukke munden på medarbejdere og stille dem svagere. Sådan skriver den amerikanske fødevarefagforening UFCW.

Alle har ret til at organisere sig

Hormel står blandt andet bag de kendte SPAM-produkter, skinke på dåse, som sælges over hele verden.

I Danmark er det Tulip der producerer Hormels SPAM-produkter. Det sker i Vejle, hvorefter dåserne fragtes til England, hvor de distribueres af af Tulip UK. Tulip er ejet af Danish Crown. 

Sagen om den fyrede tillidsrepræsentant vækker ikke begejstring hos Tulips tillidsrepræsentant.

- Alle har ret til organisere sig fagligt, uanset om det er i Danmark eller USA. Jeg håber, at Hormel vil ændre på sin fremfærd, siger Henrik Seaton Redmond, tillidsrepræsentant hos Tulip Vejle. 

Tulip: Hormel er en kun en kunde

Kolleger til Jen Pulaski har startet kampagnen "Justice for Jen", hvis formål er, at få Jen Pulaski genansat og sikre tillidsrepræsentanterne ret til at arbejde uden trusler om fyringer.

Det sker blandt andet ved at sende mails til Hormels ledelse og kræve Jen Pulaski genansat.

Hos Tulip har man ingen kommentarer til sagen, men oplyser at Hormel udelukkende er en kunde, som Tulip producerer varer for. Derfor vil og kan Tulip ikke stille krav til Hormels måde at drive virksomhed på.