Foto af Bageren i Lemvig klager over mangel på arbejdskraft. Fødevareforbundet NNF stiller på under 24 timer med en ansøger.
Nyhed

Radio-klynk: Lemvig-bager mangler bager - fagforening skaffer ansøger på 24 timer

Aagaards Bageri i Lemvig mangler en mestersvend og klager sig over mangel på ansøgere i medierne. Fødevareforbundet NNF har på 24 timer skaffet en dygtig bagersvend til Aagaards Bageri.

Aagaards Bageri i Lemvig mangler en mestersvend og klager sig over mangel på ansøgere i medierne. Fødevareforbundet NNF har på 24 timer skaffet en dygtig bagersvend til Aagaards Bageri.

De unge bagere er dovne og vil ikke arbejde. Sådan lyder det fra Lemvig-bageren Aagaards Bageri i Radio24Syv.

I følge ejerne bag Aagaards Bageri, har de forgæves søgt efter en mestersvend siden april, men uden held.

De har søgt via det lokale jobcenter, i lokalavisen og på teknisk skole i Holstebro.

Afdelingsformand for Fødevareforbundet NNF Midt Vestjylland, Steen Hartmann, blev ringet op af Radio 24syv. Han fortæller, at fagforeningen ikke tidligere er blevet kontaktet af den lokale bager i Lemvig.

24 timer efter han hørte om stillingen, er der sendt en ledig bagersvend ud til bageriet.

- Vi blev lidt overraskede, da vi pludselig kunne høre i medierne, at de ikke kunne skaffe arbejdskraft. Vi hørte første gang om problemet med at skaffe arbejdskraft til bageriet for flere måneder siden i lokalmedierne. Dengang sendte vi med det samme en dygtig bagersvend til Lemvig. Men arbejdsgiveren havde pludselig ikke en stilling ledig. Nu hører vi så den samme klagesang igen og så skal de da have en dygtig ansøger, siger Steen Hartmann.

I radioen peger ejeren af Aagaards Bageri, Ulla Aagard på, at de unge bagere ikke gider arbejdstiderne i bagerbranchen, og at de lokale bagere søger ud i industrien.

- De unge gider ikke de arbejdstider. De vil have fri, når de andre har fri, siger hun, og fortæller, at det er to millioner kroner i omsætning, der er i fare, hvis ikke bageriet finder en ny mestersvend.

Fødevareforbundet NNF: Kontakt os, vi kender de ledige

Kort tid efter Aagaards Bageri efterlyste en bagersvend i Radio24Syv, tog Steen Hartmann kontakt til bageriet og tilbød at sende en ledig bager til jobsamtale dagen efter.

- Jeg håber selvfølgelig, at bageriet kan bruge vores ledige medlem. Men det er altså noget tyndt, at arbejdsgiveren klager sin nød over mangel på arbejdskraft i medierne, i stedet for at kontakte os, der har direkte kontakt med de ledige, siger Steen Hartmann.

I dag er en ledig bagersvend på vej til Lemvig for at søge arbejde.

- Han er dygtig og vi står inde for ham, så jeg håber jeg snart får en positiv tilbagemelding fra Aagaards Bageri, siger Steen Hartmann.