Nyhed

Christiansborg sender solid opbakning til bornholmske slagteriarbejdere

Forbundsformand Ole Wehlast blogger om dagens folketingsdebat, hvor lovforslaget om medarbejderinvesteringsselskaber blev førstebehandlet. Det var en god debat, mener forbundsformanden

Det har været længe undervejs, men i dag blev lovforslaget om medarbejderinvesteringsselskaber førstebehandlet i Folketinget

Jeg fulgte dagens debat i Folketinget, og glæder mig meget over den brede og solide opbakning fra Folketingets partier. Den brede opbakning viser for mig, at vi med idéen om medarbejderinvesteringsselskaber har ramt plet.

Det er rigtig godt, at Christiansborg følger op, når vi som fagforbund har valgt at forfølge en ny vej som vi gjorde på Bornholm.

Det var først efter lange og seje forhandlinger, at vi reddede slagteriet og de 200 arbejdspladser på Bornholm gennem et medarbejderinvesteringsselskab.

Der var da også mange rosende ord i dagens folketingsdebat, som netop gik på de nye tanker der ligger bag medarbejderinvesteringsselskaberne.

Jeg hørte kun at Enhedslisten var imod. Og så har SF visse bekymringer, når det kommer til medarbejdernes indflydelse.

Lige præcis det tema bragte vi i Fødevareforbundet NNF selv på banen, da lovforslaget var i høring. Og derfor forstår jeg også SF's bekymringer. Men det står helt klart, at Erhvervs- og Vækstminister Henrik Sass Larsen har lyttet til vores indspark, og med det lovforslag der ligger nu, kommer der kun et medarbejderinvesteringsselskab, hvis medarbejderne ved hemmelig afstemning bakker op om selskabet. Herefter er det medarbejderne der har kontrol over selskabet sammen med virksomheden.

Med den brede opbakning fra Folketingets partier står det nu klart, at loven om medarbejderinvesteringsselskaber snart bliver vedtaget. Det glæder mig. Særligt fordi vi nu endelig kan slå søm i aftalen fra Bornholm. Solskinsøens slagteri er nu reddet, og vores 200 bornholmske kollegaer kan beholde jobbet.