Nyhed

Skulderklap til Mike Skovgaard fra Holstebro Flødeost

Mike Skovgaard fra Holstebro Flødeost er årets arbejdsmiljørepræsentant 2014 i mejeribranchen. Dejligt med et skulderklap, siger Mike Skovgaard

Mike Skovgaard fra Holstebro Flødeost er årets arbejdsmiljørepræsentant 2014 i mejeribranchen. Dejligt med et skulderklap, siger Mike Skovgaard

Det var en overrasket Mike Skovgaard, arbejdsmiljørepræsentant fra Holstebro Flødeost, der torsdag blev hædret som årets arbejdsmiljørepræsentant i mejeribranchen, da over 400 mennesker var samlet til den årlige konference i Mejeriindustriens Arbejdsmiljøudvalg.

- Jeg anede intet om, at jeg var indstillet til prisen, eller at jeg skulle vinde. Det er dejligt med et skulderklap for det arbejde jeg er med til at lave på Holstebro Flødeost, siger mejeristen Mike Skovgaard. 

Selvom han kun er 33 år, så har han været arbejdsmiljørepræsentant på Holstebro Flødeost i over seks år.

- Jeg synes arbejdet er rigtigt spændende, og jeg har lyst til at fortsætte, så længe mine kolleger har tillid til mig. Samtidig er det en fornøjelse at være arbejdsmiljørepræsentant på en virksomhed, som prioriterer arbejdsmiljø og sikkerhed, siger Mike Skovgaard.  

Det er tredje gang at prisen som årets arbejdsmiljørepræsentant bliver uddelt.

Sidste år vandt Gitte Sørensen fra Arla Foods Korsvejs Mejeri. 

Prisen går til en arbejdsmiljørepræsentant der gør en ekstra indsats, og er en rollemodel for sine kolleger.

Tør tænke nyt og husker det gode humør

- Mike tænker sikkerhed ind i alle processer. Han er vedholdende, synlig og tør tænke nye tanker på arbejdsmiljøområdet. Han har udviklet prototyper sammen med kollegerne, han er god til at introducere nye medarbejdere og elever på virksomheden, og hans gode humør smitter af på alle omkring ham. 

Sådan lød de rosende ord til Mike Skovgaard, da han fik overrakt et diplom og et gavekort sammen med titlen som årets arbejdsmiljørepræsentant. 

Som mejerist er Mike Skovgaard medlem af Fødevareforbundet NNF.

Her er man også stolt af, at prisen igen går til et medlem af Fødevareforbundet NNF. 

- Jeg er stolt over at Mike Skovgaard har vundet prisen. Mike viser, at indflydelse er noget man tager, ikke noget man bare venter på at få. Han har virkelig lavet et imponerende arbejde på Holstebro Flødeost, som kun kan inspirere andre i mejeribranchen, siger Tommy Jensen, arbejdsmiljøkonsulent i Fødevareforbundet NNF.

Han bakkes op af forbundssekretær på mejeriområdet Poul Erik Faarkrog.

- Mike Skovgaards resultater på Holstebro Flødeost viser, at det nytter at investere og uddanne arbejdsmiljørepræsentanter, siger Poul Erik Faarkrog.

Mobning frem i lyset

Temaet på årets arbejdsmiljøkonference i mejeribranchen var psykisk arbejdsmiljø og hvordan vores adfærd påvirker trivslen på arbejdspladsen. 

Et af emnerne var mobning på arbejdspladsen, og hvordan arbejdsmiljørepræsentanter og virksomheden i fællesskab har et særligt ansvar for at bremse mobning på arbejdspladsen.