Foto af Faglig konsulent Karl Ovesen orienterede om Fødevareforbundet NNF og besvarede spørgsmål fra de nye medlemmer på Thise Mejeri.
Nyhed

Nye medlemmer var spørgelystne

Fødevareforbundet NNF Midt Vestjylland havde inviteret nye medlemmer fra Thise Mejeri til at høre om fagforeningen - og stille spørgsmål

Fødevareforbundet NNF Midt Vestjylland havde inviteret nye medlemmer fra Thise Mejeri til at høre om fagforeningen - og stille spørgsmål

Fællestillidsrepræsentant Kaj Andersen og tillidsrepræsentant Per Mikkelsen fra det økologiske Thise Mejeri har haft så stor succes med at få kolleger på mejeriet organiseret, at det giver genlyd over hele landet.

- Det er næsten dagligt, at vi får folk organiseret. I løbet af det seneste år er antallet af medlemmer af Fødevareforbundet NNF således steget fra tre til omkring 40. Og der kommer nye til hele tiden, siger Kaj Andersen og Per Mikkelsen.

De nye medlemmer på Thise Mejeri blev derfor inviteret til et møde på Pinenhus, hvor de fik en orientering om, hvad Fødevareforbundet NNF står for, lige som de havde mulighed for at stille spørgsmål.

- Det var et utroligt godt møde, hvor spørgelysten var meget stor. Ja, jeg vil kalde mødet for forrygende. De nye medlemmer havde rigtig mange relevante og gode spørgsmål, siger faglig sekretær inden for mejeriområdet i Fødevareforbundet NNF Karl Ovesen.

Interessen koncentrerede sig mest om overenskomsten og her kunne de nye medlemmer hurtigt konstatere, at det var en fagmand, de havde med at gøre. Karl Ovesen arbejdede nemlig på mejeri og havde flere tillidsposter, inden han blev faglig konsulent, og kender derfor problemerne inde fra.

Der var altså ikke tale om envejskommunikation, men om en snak mellem de fremmødte.

Når Kaj Andersen og Per Mikkelsen har så stor succes med at få kolleger organiseret skyldes det, at de "ikke bruger pisk, men gulerod", som de udtrykker det.

Karl Ovesen siger:

- I Fødevareforbundet NNF sælger vi ikke forsikringer. Nærmest det modsatte.  Har man eksempelvis en brandforsikring, så træder den først i kraft den dag ens hus brænder. I fagforeningen skal vi fra dag ét ud og bevise, at vi er kompetente og en rigtig god fagforening. Her træder "forsikringen" i kraft i samme minut, man bliver medlem.

Læs mere om Thise Mejeri og kampen for organisering på lokalsiderne i det kommende nummer af medlemsbladet Substans.