Nyhed

Efteråret giver flere ledige i fødevarebranchen

Efter en rekordlav ledighed over sommeren, har flere ansatte i fødevarebranchen mistet jobbet. Det viser tal fra Fødevareforbundet NNF’s a-kasse
GENREBILLEDE Vejskilt med Fyret
GENREBILLEDE Vejskilt med Fyret

Efter en rekordlav ledighed over sommeren, har flere slagtere og bagere mistet jobbet. Det viser tal fra Fødevareforbundet NNF's A-kasse

Over sommeren dalede ledigheden blandt landets fødevarearbejdere til rekordlave tre procent.

Det skyldes blandt andet, at mange ledige fik sommervikariater.

Sæsonarbejdet er nu ovre, og ledigheden i Fødevareforbundet NNF's A-kasse er oppe på 4,55 procent.

Ansatte i fødevareindustrien og butiksansatte slagtere og bagere er blandt de faggrupper, der er hårdest ramt af ledighed, mens mejeriansatte ligger på en rekordlav ledighed på under to procent.

- Det er altid ærgerligt, når folk mister deres arbejde og bliver ledige. Samtidig ser det ud til, at det ikke bare er sommervikariaterne der forsvinder, men også faste job. Men det er meget almindeligt, at vi får flere ledige medlemmer henover efteråret, siger Esben Birkesholm, forsikringschef i Fødevareforbundet NNF's a-kasse.

Ledighed

Jylland mindre ramt af ledighed

I alt var 824 medlemmer af Fødevareforbundet NNF på dagpenge i uge 42, altså i midten af oktober.

Fødevarearbejderne på Sjælland er lidt hårdere ramt af ledighed, og her er 5,07 procent uden job.

På den anden side af Storebælt har østjyderne den laveste ledighed, hvor kun 4,2 procent af medlemmerne er berørt af ledighed.

I Nordjylland er ledigheden på samme niveau som i Østjylland.

Men lukningen af blandt andet Tican i Fjerritslev, hvor 160 ansatte mister jobbet, betyder, at ledigheden formentlig kommer til at stige frem mod jul.

- Selvom der for tiden ikke er en stor forskel på arbejdsløsheden rundt om i landet, så frygter jeg, at især Nordjylland bliver hårdere ramt i den kommende periode. Vi har set at både Tican og Danish Crown har lukket arbejdspladser i det område, samtidig med at der er få jobmuligheder i Nordjylland, siger Esben Birkesholm. 

 

Ledighed uge 42, 2014

Klik på grafen, for at den i stor størrelse