Foto af Slagteriarbejdernes løn- og arbejdsvilkår endte med at blive omfattet af forligsmandens mæglingsskitse. Her tarmrenseriet Dat-Schaub ved Horsens
Nyhed

Slagteriarbejdernes overenskomst nu også på plads

Lønstigninger som i den øvrige industri, bedre forhold under barsel, men ringere stigninger på sygelønnen. Sådan ser forligsmandens mæglingsskitse ud, for blandt andet slagteriarbejderne.

Lønstigninger som på det øvrige industriområde, bedre forhold under barsel/forældreorlov, men ringere stigninger på sygelønnen. Sådan ser forligsmandens mæglingsskitse ud, der blandt andet dækker slagteriarbejderne

Trods langvarige forhandlinger lykkedes det som bekendt ikke Fødevareforbundet NNF og DI at blive enige om en ny overenskomst for slagteriarbejderne. Derfor omfattes de nu af forligsmandens mæglingsskitse.

Mæglingsskitsen blev offentliggjort mandag den 17. marts. Den indeholder i store træk de samme elementer som overenskomsten for fødevareindustrien, som Fødevareforbundet NNF og DI indgik tidligere på måneden. Dog er stigningen på sygelønnen lavere.

- Jeg glæder mig over, at slagteriarbejderne i det store hele får samme forbedringer, som de øvrige industriarbejdere. Jeg havde naturligvis gerne set, at vi var lykkedes med et selvstændigt resultat, men når det nu ikke kunne blive sådan, så har det været vigtigt for mig at sikre, at slagteriarbejderne trods alt ikke efterlades tilbage på perronen, mens de øvrige medlemmer oplever fremgang, forklarer forbundsformand Ole Wehlast, der som medlem af LOs forhandlingsudvalg har været med til at forhandle mæglingsskitsen på plads.

Han ærgrer sig over, at arbejdsgiverne slipper lidt billigere i og med, at sygelønnen kun stiger med 4,50,- over de kommende tre år, mod en stigning på 6,75,- for de øvrige industriarbejdere. Men det ændrer ikke på hans anbefaling i forhold til den kommende afstemning:

- Jeg vil anbefale vores medlemmer på slagterierne at stemme ja til mæglingsskitsen.

Afstemningen om mæglingsskitse begynder fredag den 21. marts. Afstemningen dækker slagterioverenskomsten og de selvstændige forlig, der er blevet indgået - herunder forbundets forlig med DI om den fødevareindustrielle overenskomst og om mejeriområdet, samt forbundenes indgåede forlig med Dansk Erhverv, 

Senest fredag den 11. april, skal resultatet af de forskellige afstemninger sendes til forligsmanden, der herefter offentliggør det samlede resultat.