Nyhed

Overenskomst for butiksbagere og- slagtere i hus

Højere løn, bedre mulighed for uddannelse og øget støtte i forbindelse fyringer, er blandt elementerne i de nye 3-årige overenskomster for bagere og slagtere.

Højere løn, bedre mulighed for uddannelse og øget støtte i forbindelse fyringer, er blandt elementerne i de nye 3-årige overenskomster for bagere og slagtere, der arbejder under overenskomsterne mellem Fødevareforbundet NNF og Dansk Erhverv

Som de første medlemmer af Fødevareforbundet NNF, har de butiksslagtere og -bagere, der arbejder på overenskomsterne med Dansk Erhverv, fået nye overenskomster.

Og der er nok at glæde sig over for medlemmerne.

Ud over en lønstigning og bedre forhold for forældre på barsels- og forældreorlov, sænkes anciennitetskravet i forbindelse med selvvalgt uddannelse fra 12 til 9 måneder, og opsagte medarbejdere får ret til en ekstra uges uddannelse i opsigelsesperioden.

Og hvis man er så uheldig at blive opsagt, får man ret til to timers frihed med løn, så man kan holde et møde med sin fagforening eller a-kasse og få hurtig hjælp og rådgivning til, hvordan man kommer videre i nyt job.

Efterspurgt produktionsoverenskomst på plads

Efter mange års tilløb lykkedes det ved disse forhandlere at få samlet slagterne og bagerne under Dansk Erhverv på en samlet produktionsoverenskomst. Overenskomsten har fået navnet "Produktionsoverenskomsten for fødevarer".

Hidtil har slagterne og bagerne haft hver deres overenskomst, men både Fødevareforbundet NNF og Dansk Erhverv har igennem flere år ønsket en fælles overenskomst.

Forhandler for Fødevareforbundet NNF, forbundssekretær for butiksområdet Flemming Mogensen glæder sig over det samlede resultat:

- Jeg er utrolig glad for, at det endelig er lykkedes os at få lavet en produktionsoverenskomst. Det er kun rimeligt eftersom bagerne og slagterne ude i butikkerne på næsten alle område har helt enslydende interesser, forklarer Flemming Morgensen

BKD-overenskomsten også i hus

Efter arbejdsgiverforeningen BKD i 2012 meldte sig ind i Dansk Erhverv, har medlemmerne under denne arbejdergiver haft en selvstændig overenskomst. Også denne 3-årige overenskomst er nu faldt på plads.

- Det for mig at se to fornuftige overenskomster vi har fået forhandlet på plads. Vores medlemmer har på nogle af de helt afgørende områder, som uddannelse og løn, fået klare forbedringer, mener Flemming Mogensen.

De to overenskomstforlig vil indgå i en samlet mæglingskitse, hvis forligsmanden fremsætter det. Det betyder samtidig, at forligene først vil blive sendt afstemning blandt medlemmerne, når forligsmanden fremsætter sin skitse.

Medarbejderne, der arbejder under Fødevareforbundet NNFs butiks-overenskomster med HORESTA, Danske Slagtermestre (DSM), COOP og Brugsens Arbejdsgiverforening mangler fortsat at få fornyet deres overenskomst.

Læs om de vigtigste elementer i de to nye overenskomster