Foto af Forbundsformand Ole Wehlast underskriver den nye fødevareindustrielle overenskomst
Nyhed

Ny overenskomst til de ansatte i fødevareindustrien

Lønstigninger, bedre forhold i forbindelse med barsels- og forældreorlov og bedre muligheder for uddannelse. Det er bare nogle af elementerne i den nye overenskomst for de cirka 5.500 ansatte i fødevareindustrien

Lønstigninger, bedre forhold i forbindelse med barsels- og forældreorlov og bedre muligheder for uddannelse. Det er bare nogle af elementerne i den nye overenskomst for de cirka 5.500 ansatte i fødevareindustrien

Det krævede en tur forbi forligsmand inden Fødevareforbundet NNF og DI kunne sætte deres underskrifter på en ny 3-årig overenskomst til de ansatte på det fødevareindustrielle område.

- Den nye overenskomst indeholder nogle fornuftige forbedringer. Det er ikke et banebrydende forlig, men vi har sikret os, at vores medlemmer, der arbejder på den fødevareindustrielle overenskomst, får de forbedringer som resten af arbejdsmarkedet har opnået ved dette års overenskomstforhandlinger, forklarer Flemming dal Cortivo, forbundssekretær på det fødevareindustrielle område.

Han hæfter sig primært ved en samlet lønstigning på 6,75 kroner pr. time over de kommende 3 år. Samtidig stiger også fritvalgsordningen med 1 % over 3 år, og det er noget af det medarbejderne har efterspurgt.

Uddannelse giver tryghed

Medlemmerne af Fødevareforbundet NNF har igen og igen ønsket øget tryghed. Derfor indeholder den nye overenskomst også bedre mulighed for uddannelse i opsigelsesperioden:

- Fødevareindustrien er en branche i forandring. Det betyder, at der hele tiden stilles nye krav til vores medlemmer, og her er den løbende mulighed for uddannelse vigtig. Den kan være med til at sikre, at medlemmerne bevarer deres værdi på arbejdsmarkedet. Derfor er jeg tilfreds med, at den nye overenskomst sænker anciennitetskravet for retten til uddannelse i opsigelsesperioden fra 9 til 6 måneder. Samtidig får fyrede medarbejdere nu ret til en ekstra uges uddannelse i opsigelsesperioden - noget der forhåbentlig kan gøre det nemmere for dem at komme videre i beskæftigelse, forklarer Flemming dal Cortivo.

I den forbindelse fremhæver han også, at fyrede medarbejdere får ret til at tage fri i to timer med løn for at mødes med a-kassen eller fagforeningen.

Herudover udvides forældreorloven med to uger, og den maksimale betaling for forældreorlov forhøjes med fem kroner til 145 kroner/time.

Forliget vil indgå i en samlet mæglingskitse, hvis forligsmanden fremsætter det. Det betyder samtidig, at forliget først vil blive sendt afstemning blandt medlemmerne, når forligsmanden fremsætter sin skitse.

Fødevareforbundet NNF og DI mangler fortsat at blive enige om en ny slagterindustri-overenskomst.

Læs hvad den nye fødevareindustrielle overenskomst indeholder