Foto af Tican har produktion tre steder i Danmark: Thisted, Fjerritslev og Ansager, som dette billede er fra.
Nyhed

Tican afskaffer forhadt regel

Medarbejderne på Tican skal ikke længere indsende tro- og loveerklæring på, at de er syge. reglen har skabt besværlige situationer for de ansatte

Medarbejderne på Tican skal ikke længere indsende tro- og loveerklæring på, at de er syge. - Den procedure har skabt besværlige situationer for de ansatte, siger tillidsrepræsentant Peter Uno Andersen

Medarbejderne på Tican skal kke længere indsende en tro- og loveerklæring på, at de er syge.

- Der er en på godt jysk træls regel, som måske var relevant i 1930'erne, men ikke i dagens Danmark. Nu er den afskaffet på Tican og det er jeg meget glad for, siger tillidsrepræsentant Peter Uno Andersen.

Proceduren er, at en medarbejder skal ringe, når vedkommende er syg og ikke kommer på arbejde.

- Men ifølge reglerne skal den pågældende medarbejder inden tre dage indsende en tro- og loveerklæring på, at vedkommende er syg: Et almindeligt postkort med relevante oplysninger. Gjorde medarbejderen ikke det, så fik han eller hun ikke sygedagpenge, siger Peter Uno Andersen og fortsætter.

- Det er en oldnordisk regel, som kun skaber mistillid til medarbejderne. Og desværre har reglen også skabt en del uro, fordi folk ikke har haft disse erklæringer liggende hjemme eller ikke kunnet finde den.

- Så har jeg måtte sende nogle erklæringer eller selv af sted med nogle dem. Men det har desværre også betydet, at flere har mistet deres sygedagpenge i en kortere periode.

Håber andre bliver inspireret til at droppe regel

- Nu har vi afskaffet den på Tican, og jeg håber, at de andre slagterier vil tage problematikken op, siger Peter Uno Andersen.

Formanden for samarbejdsudvalget på Tican, supply chain direktør Henrik Kæmpe, er enig:

- Det er en regel, som ikke hører hjemme på et moderne slagteri i dagens Danmark.

- Arbejdet på Tican bygger på gensidig tillid og troværdighed. Jeg tror ikke på, at vores medarbejdere melder sig syge, hvis de ikke er det. Derfor er det et fornuftigt skridt at afskaffe tro- og loveerklæringen, siger Henrik Kæmpe.

Ved de seneste mange overenskomstforhandlinger har Peter Uno Andersen og de øvrige tillidsfolk på slagterierne ønsket at få reglen afskaffet. Men det er ikke lykkedes.