Foto af Tillidsrepræsentanten på so-slagteriet i Skærbæk Paul Sejer, ser frem til at få en afklaring - her til fremlæggelsesmøde om overenskomstresultatet
Nyhed

So-slagteri i Skærbæk tæt på redning

1. juli er deadline for at finde en fremtidssikret løsning for Danish Crowns so-slagteri i Skærbæk i Sønderjylland. Tillidsrepræsentant er fortrøstningsfuld og håber på afklaring snart

1. juli er deadline for at finde en fremtidssikret løsning for Danish Crowns so-slagteri i Skærbæk i Sønderjylland. Tillidsrepræsentant er fortrøstningsfuld og håber på afklaring snart

Omkring 85 slagteriarbejdere går i disse dage og venter på en klar udmelding fra Danish Crown.

Skal slagteriet lukke eller vil der i fremtiden blive slagtet søer i Skærbæk i Sønderjylland.

Ligesom slagteriet på Bornholm skal slagteriet finde millionbesparelser for at sikre sin overlevelse.

Besparelserne er en del af en større strukturplan i Danish Crown, som blev meldt ud i januar.

Selvom der er blevet arbejdet hårdt i kulisserne for at finde besparelserne i de seneste måneder, er tillidsrepræsentant Paul Sejer fortrøstningsfuld.

- Vi er ikke helt i hus, men jeg er fortrøstningsfuld. Kollegerne er godt klar over at der er meget på spil, men stemningen er rolig, siger Paul Sejer.

Han håber at Danish Crown vil investere i nyt produktionsudstyr, så slagteriet kan blive endnu effektivt og dermed opnå besparelser.

- Vi har haft travlt med forhandlinger de seneste måneder, og nu ser jeg frem til at vi snart kan få en afklaring, forhåbentlig før 1. juli, siger Paul Sejer.

Skærbæk: Ikke som Bornholm

Der er ingen udsigter til at medarbejderne skal oprette et såkaldt medarbejderinvesteringsselskab, som det er sket på slagteriet i Rønne.

- Løsningen for Bornholm gælder for Bornholm, fordi der var nogle særlige udfordringer. Den løsning kan vi ikke bare overføre til slagteriet i Skærbæk, siger Jim Jensen, forbundssekretær for slagterindustriområdet i Fødevareforbundet NNF og fortsætter:

- Vi knokler for at fremtidssikre slagteriet i Skærbæk og med de meldinger vi får dernede fra er jeg optimist, selvom jeg godt ved det er store ofre vores folk skal give indenfor overenskomstens rammer. Det er afgørende at slagteriet kører videre og slagteriarbejderne fortsat har et arbejde.