Foto af Her står Søren Johannsen sammen med sine tyske kolleger. Som en del af sin uddannelse til detailsalgter var han fem ugers praktik hos en tysk slagter i Bayern.
Nyhed

Slagterlærling 700 kilometer hjemmefra

18-årige Søren Johannsen er lige kommet hjem efter fem uger hos en tysk slagter i Bayern. Udlandsopholdet har givet slagterlærlingen ny inspiration

18-årige Søren Johannsen er lige kommet hjem efter fem uger hos en tysk slagter i Bayern. Udlandsopholdet har givet slagterlærlingen ny inspiration.

Med et dårligt skoletysk og en slagterkniv i tasken kørte Søren Johannsen i maj måned til den sydtyske by Hof, 700 kilometer fra hjemmet i Aabenraa.

Her har han arbejdet som slagterlærling i fem uger hos Slagter Max, som en del af hans læretid.

- Det har været en kæmpe oplevelse. Jeg har blevet meget bedre til mit fag. Oven i hatten er jeg nu god til tysk, siger Søren Johannsen. Til daglig er han slagterlærling hos Aabennraa Slagteren i Sønderjylland.

Arbejdet er noget anderledes end hjemme i Danmark. Hos den tyske slagter får de hele dyr ind - det gør de ikke i Aabenraa.

700 kilometer hjemmefra

Da Søren blev sat af i byen Hof i starten af maj, kendte han ikke en eneste inden for de nærmeste 700 kilometer.

Men chefen i slagterbutikken tog godt i mod ham.

- Jeg har på intet tidspunkt været isoleret eller ensom hernede. Jeg har været ude at bowle, se bjerge og seværdigheder med chefens familie, og jeg har da også været ude og se lidt på nattelivet et par gange, siger Søren Johannsen.

Det er Sørens danske mester Hans Henrik Johansen der har opfordret Søren til at søge udlands.

Det er ikke kun for at lære sprog og give lærlingen en oplevelse, at Hans Henrik Johansen sender sine lærlinge uden for landets grænser.

- Fremtidens slagtere og bagere kan ikke konkurrere med lønnen syd for grænsen. Derfor skal vi klare os på viden og høj faglighed. Det gælder både i industrien og ude i de små slagterbutikker. Derfor sender jeg de unge ud for at lære og hente inspiration med hjem, siger Hans Henrik Johansen.