Foto af - Der er en fin stemning lige nu. Vi arbejder som normalt, og man kan tydeligt mærke, at folk er lettede, siger Thomas Hansen, tillidsrepræsentant hos Danish Crown i Rønne.
Nyhed

Lettet stemning på Bornholm: Nu skal der stemmes

Slagteriarbejderne skal nu stemme om den aftale Fødevareforbundet NNF og DI har indgået

Slagteriarbejderne skal nu stemme om den aftale Fødevareforbundet NNF og DI har indgået om slagteriet på Bornholm. Stemningen i kantinen var lettet efter nyheden om redningsplanen kom ud 

Sorte skyer har længe svævet over solskinsøen Bornholm. En af øens største arbejdspladser, slagteriet, har været truet af lukning i flere måneder. Onsdag formiddag præsenterede Fødevareforbundet NNF og DI en aftale, der kan sikre slagteriets fremtid.

- Der er en fin stemning lige nu. Vi arbejder som normalt, og man kan tydeligt mærke, at folk er lettede. De har ventet rigtig længe på at få en afklaring. Den har de nu fået, og så er det endda en afklaring, der giver mulighed for at slagteriet kan fortsætte uden, at vi for alvor kan mærke det på vores løn. Nu skal folk lige fordøje aftalen inden de stemmer om det, siger Thomas Hansen, tillidsrepræsentant for slagteriarbejderne på Danish Crown i Rønne.

Nu er det tid til at synke spyttet og snakke aftalen igennem på slagteriet og på hjemmefronten inden medarbejderne skal stemme om aftalen i næste uge.

Forbundssekretær i Fødevareforbundet NNF Jim Jensen præsenterede aftalen for alle medarbejdergrupper på slagteriet:

- Initiativet og aftalen er blevet godt modtaget. Nu skal slagteriarbejderne have tid til at tænke sig om, så de med åbne øjne kan tage stilling. Derfor har vi også infomøde på fredag, siger Jim Jensen.

Resultatet af afstemningen offentliggøres ved middagstid torsdag den 12. juni

Resten af Bornholm ånder lettet op

Det er ikke kun  slagteriarbejderne der har ventet i spænding på de seneste dages forhandling. Øens borgmester Winni Grosbøll er positiv:

- Jeg synes det er en rigtig stærk aftale. Det er mange parter der løfter den her opgave. Når øens næststørste private arbejdsplads står til lukning så er det en alvorlig situation. Jeg er stolt over at det lykkedes at løse den meget komplekse opgave vi blev stillet overfor, siger Winni Grosbøll, borgmester for Bornholms Regionskommune.

Øens svineproducenter ser også optimistisk på fremtiden

- Det er fantastisk at vi har fået den her aftale på plads. Det er en intelligent måde at gøre det på, hvor man får pengene tilbage hvis det går godt. Nu skal slagteriarbejderne selvfølgelig stemme om den, siger Lars-Ole Hjort-Larsen, formand for Bornholms Landbrug.