Foto af Det er ikke bare slagteriarbejderen Niels Peder Nielsen der er flyttet slagteri. Skorstenen i baggrunden har fulgt med Niels Peder Nielsen på tre forskellige slagterier igennem årene.
Nyhed

Niels Peder rejser gerne efter arbejde

51-årige Niels Peder Nielsen kunne ikke tænke sig at arbejde andre steder end på et slagteri. I takt med, at hans arbejdspladser er lukket, er han flyttet. Endestationen bliver det nye kreaturslagteri i Holsted

51-årige Niels Peder Nielsen kunne ikke tænke sig at arbejde andre steder end på et slagteri. I takt med, at hans arbejdspladser er lukket, er han flyttet. Endestationen bliver det nye kreaturslagteri i Holsted

Niels Peder Nielsen har de sidste mange år ført en nomadetilværelse som slagteriarbejder.

I takt med, at hans arbejdspladser er lukket, har han fået arbejde på et andet slagteri. Han har arbejdet i Holstebro, Esbjerg, Fåborg, igen i Holstebro og nu på det nye kreaturslagteri i Holsted i Sønderjylland.

- Det bliver forhåbentlig sidste stop på et utrolig spændende arbejdsliv. Jeg er slagteriarbejder og vil stoppe på arbejdsmarkedet som slagteriarbejder. Jeg kan simpelthen ikke forestille mig andet, siger Niels Peder Nielsen.

Niels Peder Nielsen er i dag 51 år. For 26 år siden fik han arbejde på svineslagteriet i Holstebro. Da slagteriet i Holstebro lukkede fik han arbejde på Danish Crown i Esbjerg. Og da man også lukkede her flyttede han arbejdsplads til slagteriet i Faaborg.

Boede hos svigermor

- Jeg har i mange år drømt om at arbejde på det nye slagteri i Holsted, men for at komme i betragtning, skulle jeg en tur omkring kreaturslagteriet Vest i Holstebro, fortæller Niels Peder Nielsen, der i dag bor i Esbjerg.

Da han arbejdede på svineslagteriet i Holstebro boede han med sin familie i Struer, men flyttede efter en skilsmisse til Esbjerg. Mens han arbejdede i Faaborg boede han på et værelse og var kun hjemme i weekenderne.

Her lånte han et værelse hos sin kærestes mor i Struer, mens han arbejdede i Holstebro.

Skorsten følger med Niels

- Når jeg ikke har skiftet branche skyldes det, at jeg holder meget af den jargon, der er på et slagteri. Slagteriarbejdere kan være meget hårde i munden. De elsker at mobbe - på den positive måde. Men man får arbejdskammerater for livet. Det er specielt det, der tiltaler mig meget, fortæller Niels Peder Nielsen, der har haft en noget speciel rejsekammerat, nemlig en skorsten!

- Skorstenen fra slagteriet i Holstebro flyttede med mig til Esbjerg og videre til Holsted, hvor vi nu er genforenet.

- Jeg har aldrig været ked af at skulle på arbejde. Og jeg har været glad, når jeg tog hjem. For jeg oplever nye ting hver dag. Det er en kæmpe berigelse, siger Niels Peder Nielsen.