Foto af Der har været massive fejl i sagsbehandlingen hos Arbejdsskadestyrelsen
Nyhed

Kaos hos Arbejdsskadestyrelsen: Sager gennemgås med tættekam

Efter massive fejl i sager om tabt erhvervsevne hos Arbejdsskadestyrelsen, gennemgår Fødevareforbundet NNF nu systematisk alle sager hvor medlemmer kan være kommet i klemme i systemet
Ambulance
Ambulance

Efter massive fejl i sager om tabt erhvervsevne hos Arbejdsskadestyrelsen, gennemgår Fødevareforbundet NNF nu systematisk alle sager hvor medlemmer kan være kommet i klemme i systemet

Det har sejlet hos Arbejdsskadestyrelsen. Det har kammeradvokaten konkluderet efter en omfattende undersøgelse.

Der har blandt andet været fejl i hver anden sag om beregning af årsløn og erhvervsevnetab.

Derfor gennemgår Fødevareforbundet NNF nu alle de sager, hvor der kan være mistanke om fejl.

- Vores arbejdsskadesagsbehandlere gennemgår sagerne systematisk hen over sommeren med en tættekam. Er der sager der skal genoptages, så hører vore medlemmer fra os. Der er altid en risiko forbundet med at få sagerne genoptaget, og derfor vil de sager der eventuelt skal genoptages, altid skulle ske i en tæt dialog med hvert enkelt medlem. Men er nogen i tvivl om deres sag, så er de selvfølgelig velkomne til at kontakte os, siger Jim Jensen, forbundssekretær i Fødevareforbundet NNF.

Ikke alle sager har sejlet hos Arbejdsskadestyrelsen

Efter den store mediedækning af skandalen hos Arbejdsskadestyrelsen, skal det understreges at fejlbehandlingerne alene drejer sig om sager hvor der er sket afgørelse om tabt. Både sager hvor erhvervsevnetabet er over 15 % og derfor udløser erstatning, og sager hvor tabet er under 15 %.

Hvis man for eksempel ikke har fået anerkendt sin sag hos Arbejdsskadestyrelsen, eller méngraden er sat for lavt, kan man altså ikke få genoptaget sin sag.

Hvis man har mistanke om at man har fået fejlbehandlet sin sag, kan man kontakte Fødevareforbundet NNF på nnf@nnf.dk eller 3818 7272, og spørge efter en arbejdsskade-sagsbehandler.

Særligt hvis man har en ældre sag opfordres man til at kontakte Fødevareforbundet NNF, da disse sager kan være sværere at finde.

Årsløn udløser ikke mange sager

Det understreges, at de sagsbehandlere hos Fødevareforbundet NNF, der sidder med arbejdsskader, altid vurderer om årslønnen er korrekt i sager om tabt erhvervsevne.

Derfor forudser man ikke mange fejl i denne type sager hos Fødevareforbundet NNF - særligt ikke af nyere dato.

Jim Jensen kommer også med en kraftig opfordring til de medlemmer af Fødevareforbundet NNF, der har mistanke om at deres sag er fejlbehandlet:

- Man bør ikke fortage sig noget selv, men tværtimod inddrage Fødevareforbundet NNF. Hvis man prøver sin sag af egen drift kan faktisk ende med en negativ afgørelse, siger forbundssekretæren.