Foto af Overenskomstforliget mellem CO-Industri og DI baner vejen for Fødevareforbundet NNFs forhandlinger med DI
Nyhed

Forlig mellem CO-Industri og DI

Fornuftigt resultat. Sådan bedømmer Fødevareforbundet NNF overenskomsten på det store industriområde, der faldt på plads søndag formiddag. Samtidig gør forbundet klar til de forestående forhandlinger med DI
GENRE Puslespilsbrikker
GENRE Puslespilsbrikker

Fornuftigt resultat. Sådan bedømmer Fødevareforbundet NNF overenskomsten på det store industriområde, der faldt på plads søndag formiddag. Samtidig gør forbundet klar til de forestående forhandlinger med DI

Søndag formiddag fik de ca. 240.000 ansatte under CO-Industri en ny overenskomst. Den ny overenskomst blev det første gennembrud i årets OK-forhandlinger, hvor i alt 650.000 ansatte på det private arbejdsmarked, skal have fornyet deres overenskomst. Det gælder blandt andre samtlige medlemmer i Fødevareforbundet NNF.

Den nye overenskomst, der løber frem til 1. marts 2017, indebærer blandt andet, at opsagte medarbejdere får ret til uddannelse i opsigelsesperioden, at pensionsbidraget under barsel forhøjes, og at indbetalingen til fritvalgsordningen forhøjes.

Forhandler for Fødevareforbundet NNF, næstformand Tage Arentoft, kalder resultatet for fornuftigt:

- Det udstikker nogle fornuftige rammer for vores forhandlinger med DI. Jeg glæder mig blandt andet over, at der er aftalt øgede muligheder for uddannelse, og at bidraget til fritvalgsordningen forhøjes. Samtidig lægges der op til en lønstigning, der forhåbentlig kan sikre reallønnen. Det er også nogle af de krav, vi er gået til forhandlingerne med, forklarer han.

Fødevareforbundet NNF står på spring

Gårsdagens forlig baner vejen for, at der kan komme gang i de øvrige overenskomstforhandlinger med DI. Traditionen tro afventer Fødevareforbundet NNF, at der sker et gennembrud på de to toneangivende overenskomster; dels industriens overenskomst og dels overenskomsten på transportområdet.

Forhandlingerne mellem Fødevareforbundet og DI er dog startet så småt op, idet parterne mødtes til forhandlinger torsdag den 6. februar.

Her udvekslede de kravene til de kommende forhandlinger. For Fødevareforbundet NNFs vedkommende er følgende ønsker lagt på bordet:

Arbejdstid
Forbundet ønsker at erstatte de nuværende holddriftsaftaler med den man har på CO-Industriområdet.

Løn og satser
Forbundet ønsker en sikring af reallønnen.

Pension
Forbundet ønsker en højere procentsats.

Uddannelse
Forbundet ønsker bedre uddannelsesmuligheder, herunder at opsagte medarbejdere får bedre mulighed for uddannelse i opsigelsesperioden.

Tryghed
Forbundet ønsker helt overordnet bedre tryghed i ansættelsen.

Øvrige forhold
Forbundet ønsker desuden kortere anciennitetskrav ved sygdom, ændrede regler for fleksjob og arbejdsgiverbetalt fagligt kontingent.