Foto af Medarbejderne på Danish Crowns slagteri i Rønne kan ånde lettet op, efter Folketinget i dag har vedtaget loven om medarbejderinvesteringsselskaber.
Nyhed

Vigtig brik i slagteriredning nu på plads

DI og Fødevareforbundet NNF er tilfredse med at politikerne nu har gjort det muligt at oprette medarbejderinvesteringsselskaber og dermed redde knap 200 slagterijob på Bornholm

DI og Fødevareforbundet NNF er tilfredse med at politikerne nu har gjort det muligt at oprette medarbejderinvesteringsselskaber og dermed redde knap 200 slagterijob på Bornholm

Et overvældende flertal i Folketinget har i dag vedtaget det lovforslag om medarbejderselskaber, som var en del af løsningen, da Fødevareforbundet NNF og DI på vegne af medarbejderne og Danish Crown i juni måned blev enige om en fælles redningsplan for Danish Crowns slagteri i Rønne på Bornholm.

Den samlede femårige aftale betyder, at slagteriet på Bornholm kan bibeholdes, og at 190 medarbejdere ikke står til at miste deres arbejdsplads.

Derfor glæder Fødevareforbundet NNF og DI sig over, at det politiske bidrag til løsningen i dag er faldet på plads.

- Det har været afgørende for os, at vi kunne finde en god aftale, som gør det muligt at sikre slagteriet i Rønne. Loven her er en vigtig brik, der nu er faldet på plads, siger forbundsformand Ole Wehlast, Fødevareforbundet NNF.

Loven gør det muligt at etablere et medarbejderinvesteringsselskab, som vil være med til økonomisk at understøtte slagteriet.

- Redningen af slagteriet i Rønne var et flot eksempel på, at lønmodtagere og arbejdsgivere i fællesskab kunne finde en løsning til at bevare en arbejdsplads, som har så stor betydning for hele Bornholm -med en vigtig opbakning fra regeringen og et klart flertal af Folketingets partier, siger viceadm. direktør Kim Graugaard, DI.

Fra medarbejdernes på Bornholm lød der i dag en lettelsens suk:

- Vi er glade for, at loven nu er på plads. Selvom vi ikke har brugt meget tid på at spekulere på folketingets behandling af lovforslaget, så har der hele tiden ligget en lille usikkerhed og luret. Nu kan vi endelig se fremad og komme ordentlig i gang med at fremtidssikre slagteriet, siger Thomas L. W. Hansen, der er tillidsrepræsentant på slagteriet i Rønne.