Nyhed

Vidste du: Julefrokost-ulykke kan være arbejdsskade

Kommer du til skade ved firmaets julefrokost, så kan du formentlig få det anerkendt som en arbejdsskade. Se her hvordan
GENRE julefrokost jul
GENRE julefrokost jul

Kommer du til skade ved firmaets julefrokost, så kan du formentlig få det anerkendt som en arbejdsskade

Hvis man er så uheldig få fingeren i klemme, vride foden om på dansegulvet eller på anden vis kommer til skade under firmaets julefrokost, så skal du sørge for at anmelde det som en arbejdsskade til Arbejdsskadestyrelsen.

Der er nemlig chance for, at den bliver anerkendt.

For at få din skade til julefrokosten anerkendt, skal der være nogle særlige forhold som er opfyldt.

Julefrokosten skal være en officiel fest. Det vil sige, at arbejdsgiveren skal stå bag invitationen. Det betyder, at chefen skal kende rammerne for festlighederne.

En skade kan ikke anerkendes som arbejdsskade, hvis det eksempelvis er den faglige klub på arbejdspladsen der afholder julefrokosten, også selvom det foregår på arbejdspladsen. 

- Men det har ingen betydning om festen holdes på arbejdspladsen eller i lejede lokaler. Samtidig er det arbejdsgiverens ansvar at din skade bliver anmeldt, fortæller Tommy Jensen, arbejdsmiljøkonsulent i Fødevareforbundet NNF.

Der skal være et start og sluttidspunkt på julefrokosten, da arbejdsgiverens arbejdsskadeforsikring kun dækker frem til den officielle afslutning på julefrokosten.

Chefen behøver ikke være med

Hvis du og dine kolleger fortsætter festen, enten ude i byen eller på arbejdspladsen, så er man ikke længere dækket ind af arbejdsskadeloven.

Det har også betydning for vurderingen, at skaden sker ved en aktivitet, der er et naturligt led i arrangementet.

Det kan være dans, hvor en medarbejder kommer til skade på dansegulvet, eller hvis man har brændt sig på meget varme ting fra julebuffeten. 

Derimod er det uden betydning - som nogen måske tror - at chefen selv deltager i julefrokosten, eller hvornår vedkommende forlader løjerne.

Kommer man til skade efter den officielle afslutning på festen, er det ens egen ulykkesforsikring, der skal dække en eventuel skade.

Er du i tvivl, så kontakt arbejdsmiljørepræsentanten eller tillidsrepræsentanten på din arbejdsplads. Har du ingen af delene, så kontakt Fødevareforbundet NNF på 38 18 72 72 eller nnf@nnf.dk.