Foto af Per Vadmand og Erik Isaksen: - Nu går jagten ind.
Nyhed

Nu bliver der tid til jagt

– Og det bliver både efter et nyt arbejde og vildt, siger Erik Isaksen og Per Vadmand efter mange år på Tican i Fjerritslev

- Og det bliver både efter et nyt arbejde og vildt, siger Erik Isaksen og Per Vadmand efter mange år på Tican i Fjerritslev

Slagteriarbejderne Erik Isaksen, 59, og Per Vadmand, 55, tjekkede ud på Tican i Fjerritslev på samme tid, da afdelingen lukkede. De to er nemlig fulgtes gennem masser af år både arbejdsmæssigt og i fritiden. Erik Isaksen nåede at være ansat på Tican i 23 år, mens Per Vadmand var der i 28 år.

- Vi har været arbejdskammerater og kollegaer på Tican og brugt rigtig meget tid sammen i fritiden. I mange år har vi været en kreds af kolleger, som er mødtes med hinanden og vores koner til fødselsdage, jubilæer og festligheder i bred almindelighed. Det er venskaber, som er opstået på arbejdspladsen og som vi så har bygget videre på i fritiden.

Interessen for jagt

- Og så har vi en stor fælles interesse for jagt. I sæsonen tager vi gerne ud sammen, enten på fjorden på ande- og gåsejagt eller med riflen i skoven efter rådyr eller krondyr. Men vi behøver nu ikke "få noget på tasken", som jægere udtrykker det. Det vigtigste er at komme ud i naturen og opleve det rige dyreliv.

- Men, siger Erik Isaksen og Per Vadmand, det er nu også dejligt, når man kommer hjem med noget vildt.

- Nu skal vi så på jagt igen. Både med jagtgeværerne og for at finde nyt arbejde. Situationen er lidt svær i denne del af landet, men vi tror på, at der også er et arbejde til os et eller andet sted. Det skader aldrig, at man er tidligere slagteriarbejder. Vi ved, at det åbner mange døre - forhåbentlig også, selv om vi er kommet op i årene.

Spredes for alle vinde

Fredag den 7. november var den officielle lukkedag for Tican i Fjerritslev.

- Der blev arbejdet fra morgenstunden, som normalt. Og da den sidste forende var gennem systemet samledes vi for at sige farvel til hinanden og få en bid brød og en øl. Det var lidt vemodigt, for vi har haft en virkelig god arbejdsplads med masser af fantastiske kolleger. Nu spredes vi for alle vinde. Det er ikke sjovt at tænke på, siger de.