Foto af Arbejdsmiljørepræsentanterne Mona Jensen og Tina Bach gør klar til det ugentlige miljøtjek.
Nyhed

Klar til det ugentlige miljøtjek

Intet overlades til tilfældighederne, når Mona Jensen og Tina Bach er på inspektionstur på Bæchs Conditori i Hobro

Intet overlades til tilfældighederne, når Mona Jensen og Tina Bach er på inspektionstur på Bæchs Conditori i Hobro

Da Mona Jensen i 2002 blev valgt til den første arbejdsmiljørepræsentant på Bæchs Conditori i Hobro, måtte hun begynde sit arbejde på nulpunktet.

- Arbejdsmiljøet blev - som på rigtig mange andre virksomheder - ikke vægtet særlig højt. Hvis der var problemer, blev de taget op, men der var ingen systematik eller klare retningslinjer. Derfor blev det en meget sej og meget hård kamp op ad bakke. I dag fungerer det dog fint, selv om der hele tiden skal foretages nogle justeringer, siger Mona Jensen, der arbejder i produktionen, mens Tina Bach er på lageret og pakkeriet. Det har hun været siden efteråret 2013.

- Det betyder rigtig meget, at vi er to. Man står ikke alene med ansvaret og har altid én, man kan snakke med, hvis eller når der opstår et problem, siger de.

Mona Jensen og Tina Bach har flere faste procedurer på Bæchs Conditori. En af dem er, at de sammen går en tur på hele virksomheden en gang om ugen og tjekker arbejdsmiljøet.

Mulighed for at tale med kolleger

- Vores kolleger er de bedste ambassadører, for det er ofte dem, der ser, hvor der er problemer. De giver meldinger tilbage, så vi kan se på sagerne. På den anden side er det utrolig vigtigt, at vi kommer rundt på hele arbejdspladsen og ved selvsyn konstaterer, om alt er i orden. Så er der jo også mulighed for at få en snak med kollegerne.  Intet overlades til tilfældighederne. Ingen sag er for lille for at sikre et godt arbejdsmiljø. Bl.a. fokuserer vi meget på tilløb til arbejdsulykker, som vi her kalder for "nærved og næsten", siger Mona Jensen og Tina Bach.

Er der tale om et mindre problem tager miljørepræsentanterne kontakt til håndværkerne, som klarer det med det samme. De større ting skal vendes med ledelsen.

- Her har vi ikke de store problemer. Ledelsen er lige så interesseret, som os, i, at vi har en rigtig god og sikker arbejdsplads, siger de.

På Bæchs Conditori har man indført forskellige politikker for at sikre et bedre arbejdsmiljø både fysisk og psykisk.

- Vi favner meget bredt med disse politikker. Der er handleplaner for eksempelvis mobning og sexchikane til faste regler om rygning og alkohol, samt en seniorpolitik, hvor kolleger, der har valgt at komme på efterløn, kan trappe ned arbejdsmæssigt.

- Vi ved, at det betyder rigtig meget for de ældre kolleger, at det ikke er slut med at arbejde fra den ene dag til den næste. At de trapper ned i deres eget tempo.

Problemer med tunge løft og vrid

Mona Jensen og Tina Bach mener, at det gode arbejdsmiljø er med til at reducere antallet af arbejdsulykker og -skader.

- Selvfølgelig kan man komme til at skære sig eller glide på et vådt gulv, men vi har ikke de store arbejdsulykker.

Som et led i sikkerheden på Bæchs Conditori er arbejdspladsen blevet gennemgået og analyseret af firmaet Atletica, som netop har afleveret en rapport.

- Selv om meget er blevet automatiseret, så har vi stadig nogle problemer med tunge løft og vrid i kroppen. Det er nogle af de ting, vi nu sætter ekstra fokus på. I pakkeriet bliver der i øjeblikket set på problemerne med kulde og kuldetræk, og vi arbejder vi fortsat med en løsning på, at arbejdsbordene ikke kan hæves og sænkes.

- Arbejdshøjden er meget vigtigt. Og det er jo ikke lige gyldigt, om man er 160 centimeter eller 190 centimeter, når arbejdsbordet har en bestemt højde.

På Bæchs Conditori har samtlige medarbejdere været gennem en test, bl.a. for at se, om de er ordblinde eller har svært ved at stave, skrive og læse i det hele taget.

Tillidsrepræsentant Vivi Skjøde Bjerre siger, at både tillidsfolkene og mange af de ansatte var lidt skeptiske over for denne undersøgelse, fordi man mente, at den gik meget tæt på hver enkelt ansatte.

- Denne skepsis er afløst af positivitet. Kollegerne, som er ordblinde, har været meget åbne over for deres problem og glade for, at de kom på kursus. Det samme gælder ansatte, som generelt havde svært ved at læse og stave. De har været på FVU - Forberedende Voksen Uddannelse - hvor de har fået nogle redskaber, så de er blevet bedre til at læse, skrive og stave.

- Tilbagemeldinger har alle været meget positive, siger Vivi Skjøde Bjerre.

Bæchs Conditori et af de største

Bæchs Conditori blev grundlagt i 1878 i Hobro, og er et af de ældste og største konditorier i Danmark. De første hundrede år fungerende man som et almindeligt bageri og konditori, der forsynede byens borgere med bagværk. I 1996 flyttede man til Langelandsvej, hvor man etablerede et af Danmarks førende industrialiserede konditorier med dybfrosne, færdiglavede kvalitetskager.