Foto af Asger Skov Hansen vandt DM for bagerlærlinge i 2014.
Nyhed

Fremtidens faglærte viser sig frem til DM i Skills

Om få uger starter DM i Skills, Danmarksmesterskaberne for bager-, konditor- og slagterlærlinge

Den 8. januar åbner Bellacenteret i København for tre dages hæsblæsende danmarksmesterskaber for unge på landets erhvervsuddannelser, DM i Skills

Når nytåret er fejret, og de værste tømmermænd har lagt sig efter nytår, åbner Bellacenteret den 8. januar for DM i Skills 2015.

Det er danmarksmesterskaberne for erhvervsuddannelser.

Her skal 302 unge dyste i 36 forskellige fag, blandt andet bager, konditor og detailslagter.

Lærlingene er fundet i et deltagerfelt på omkring 1.000 elever, der i løbet af efteråret har stillet op i lokale og regionale konkurrencer rundt omkring på landets erhvervsskoler.

- Jeg håber, mange vil slå en tur forbi Bellacenteret, og se hvordan nogle af landets dygtigste lærlinge arbejder. Samtidig er der mulighed for at få et godt indtryk af de mange håndværksfag, som erhvervsskolerne udbyder, siger Erik Jensen, uddannelseskonsulent i Det Faglige Fællesudvalg for bager- og konditorfagene.

Hvis man har børn i folkeskolen, er der forældreaften torsdag den 8. januar fra klokken 16.30, hvor man kan få et indblik i hvad en erhvervsuddannelse er, og hvad den kan bruges til.

Du kan blandt andet møde konditoren Mette Blomsterberg til forældreaftenen.

Er du bager, konditor eller slagter, der gerne vil have inspiration af de unge, så anbefaler Erik Jensen, at man tager i Bellacenteret lørdag den 10. januar om formiddagen.

Fremtidens faglærte viser sig frem

Fødevareforbundet NNF er til stede alle tre dage i Bella Centeret.

- Vi glæder os til at vise, hvad vores dygtige lærlinge kan. Samtidig vil vi gerne vise hvad vores faglærte uddannelser kan tilbyde, siger Pia Antonsen, forbundskonsulent i Fødevareforbundet NNF.

Hos Fødevareforbundet NNF kan du stille spørgsmål om bager, konditor, detail- og industrislagteruddannelserne, spille bordfodbold eller deltage i forskellige konkurrencer.

Som noget helt nyt er industrislagteruddannelsen også med til DM i Skills som et demonstrationsfag. 

Kreative karnevalskager

Årets tema for bager- og konditorlærlingene er karneval. For til august skal et hold danske lærlinge til São Paulo i Brasilien for at dyste i verdensmesterskaberne i Skills.

- Vi er blevet inspireret af de berømte brasilianske karnevaller. Jeg forventer, at se nogle kreative skuestykker og kransekager, der lugter af karneval, siger Erik Jensen.

Det er gratis at besøge DM i Skills i Bellacenteret.

Find program og praktiske oplysninger her

DM i Skills