Nyhed

Sådan får du midler til træning og forebyggelse

Nu er det muligt at søge tilskud til en forebyggelsespakke på din arbejdsplads. Se hvordan
Genrefoto: Slagteriarbejdere på slagteri
Genrefoto: Slagteriarbejdere på slagteri

Få hjælp til at arbejde smartere og mindre nedslidende. Nu bliver det mere fleksibelt og nemt at få økonomisk støtte til at forbedre arbejdsmiljøet i slagteribranchen

Tunge løft, ensartet arbejde og skæve arbejdsstillinger finder sted hver dag på landets slagterier.

Nu åbner Forebyggelsesfonden for at virksomheder kan søge om at få en forebyggelsespakke, der hjælper virksomheder og medarbejderne med at finde smarte løsninger på dårligt arbejdsmiljø.

- Meget arbejde på slagterierne er ensartet med mange gentagelser. Det slider på kroppen, hvis man ikke arbejder smart og passer på kroppen. En forebyggelsespakke handler netop om at få skabt en arbejdsplads med bedre arbejdsstillinger og mindre nedslidning , siger Tommy Jensen, forbundskonsulent på arbejdsmiljøområdet i Fødevareforbundet NNF. 

Få ændringer kan betyde alverden

Tidligere har meget få slagterier søgt om at få en forebyggelsespakke.

Den nye forebyggelsespakke bliver mere tilgængelig, og virksomhederne kan tilknytte en konsulent i op til ti timer, som hjælper med at få gennført forebyggelsespakken. 

- Det bliver nemmere og mere fleksibelt at søge om en forebyggelsespakke. Så jeg håber at flere slagterier får øjene op for hvor meget man kan ændre med få tiltag, siger Tommy Jensen. 

Forebyggelsespakken består af et 4½ månedsforløb, hvor virksomheden kan få tilknyttet en arbejdsmiljøkonsulent, som hjælper med at finde løsninger, så medarbejderne undgår tunge løft eller forkerte vrid i ryggen.

Se hvordan du og din virksomhed kan søge om en forebyggelsespakke