Foto af Prins Joachim fører kødøksen, og åbner kreaturslagteriet i Holsted
Nyhed

Prins Joachim åbner superslagteri

Kreaturerne er blevet slagtet i månedsvis, men i dag blev det også officielt. Det nye superslagteri i Holsted er åbnet, og det var Hans Kongelige Højhed Prins Joachim der huggede snoren over.

Kreaturerne er blevet slagtet i månedsvis, men i dag blev det også officielt. Det nye superslagteri i Holsted er åbnet, og det var Hans Kongelige Højhed Prins Joachim der huggede snoren over.

Normalt er det en saks der klipper et rødt bånd over. Men når det er et kreaturslagteri der skal åbnes, så foregår det med kødøkse, huggeblok og lædersnor.

Prins Joachim er begejstret for åbningen af det nye slagteri.

- Vi står foran et projekt af dimensioner. Det er ikke hvert årti, man er vidne til sådan en åbning. Slagteriet er samtidig et udtryk for visioner. At vi ikke kun skal tænke i nuet, men også flere år frem i dansk landbrug. Jeg ønsker Danish Crown og alle andre tillykke med verdens mest moderne kreaturslagteri, sagde han til åbningen.

Forbundsformand for Fødevareforbundet NNF Ole Wehlast var også med til åbningen - og han deler prinsens begejstring.

- Det er en stor og flot produktion med varige arbejdspladser. Det er rigtig godt, at der bliver investeret i danske jobs. Det kan jeg kun glæde mig over, siger Ole Wehlast.

Det går fremad i Holsted

Der er blevet slagtet kreaturer i Holsted siden foråret, men det er først i den seneste tid, at det nye slagteri for alvor er kommet op i gear. Og det har desværre været til frustration for medarbejderne.

- Det har kørt ustabilt med teknikken. Nu går det stille og roligt i den rigtige retning. Folk har ydet en kæmpe indsats med overarbejde, så det har da været træls, siger tillidsrepræsentant i Holsted Villy Petersen.

Når der ikke kan slagtes, går det udover timelønnen. Det har været surt for kollegerne, men tillidsrepræsentanten har ikke andet end ros:

- Folk tager det flot, selvom det kræver tålmodighed. Folk vil jo helst arbejde når de er mødt ind, så det er surt hvis det står stille på grund af teknikken. Jeg kan ikke rose kollegerne nok. De har virkelig slæbt.

Når slagteriet er endeligt kørt ind, skal der slagtes 4.500 dyr om ugen. Det svarer til ca. halvdelen af alle de kreaturer, der slagtes om ugen i Danmark