Foto af Danish Crown fyrer op mod 80 ansatte i Faaborg. I alt står over 150 til at miste jobbet i Danish Crown
Nyhed

Over 150 slagteriarbejdere mister jobbet

Over 150 slagteriarbejdere fordelt på fire slagterier mister nu deres arbejde på Danish Crown i løbet de kommende måneder

Danish Crown fyrer over 150 slagteriarbejdere, fire forskellige steder i landet, de kommende måneder. Rigtig dårlig nyhed lyder det fra Fødevareforbundet NNF

Over 150 slagteriarbejdere skal snart se sig om efter nyt arbejde. De opsiges i løbet af august og september. Det oplyser Danish Crown i en pressemeddelelse.

Antallet af slagtesvin til Danish Crowns slagterier ventes at falde yderligere i de kommende måneder, og derfor tilpasses kapaciteten nu på fire anlæg, lyder forklaringen fra Danish Crown.

På slagteriet i Blans ved Sønderborg mister 26 ansatte deres job, i Herning opsiges 29, mens 24 ansatte i Ringsted mister deres arbejde.

- Det er en rigtig dårlig nyhed for de mange dygtige medarbejdere, der står til at miste deres arbejde. Vi har længe arbejdet for at sikre flere slagtesvin i Danmark, og derfor er det ærgerligt når Danish Crown igen fyrer, siger Jim Jensen, forbundssekretær for slagterindustri-området i Fødevareforbundet NNF. 

Ingen hjælp til at komme i nyt arbejde

Op mod 80 medarbejdere i Faaborg opsiges, da en del af produktionen rykker til Blans. Danish Crown har tidligere meldt ud, at al produktion lukker i Faaborg senest ved starten af 2016.

Medarbejderne i Faaborg er ferieafløsere, oplyser Danish Crown, og virkomheden iværksætter derfor ikke en såkaldte socialplan, som skal hjælpe de fyrede i nyt arbejde.

- Vi kunne se nedgangen komme allerede i foråret, men de mange helligdage gjorde, at vi i første omgang undgik afskedigelser, udtaler produktionsdirektør Søren F. Eriksen.

- De seneste uger har det dog knebet med at holde vores slagterier i gang om fredagen, så derfor ser vi desværre ingen anden udvej end at skære i bemandingen, forklarer han.

- Det kan undre, at man op til sommerferien har øget produktionen og ansat flere medarbejdere, og så pludselig afskediger dem igen, siger Jim Jensen. 

Det er ikke første gang at Danish Crown fyrer danske slagteriarbejdere. Over de seneste ti år, har omkring 7.000 slagteriarbejdere mistet jobbet i Danish Crown.