Nyhed

Kellogg: 280 dages ulovlig lockout slut

Efter mere end 9 måneders lockout, kan 226 ansatte nu vende tilbage til arbejdet på Kellogg fabrik i Memphis i USA. Dommer erklærer lockout ulovlig

Efter mere end 9 måneders lockout, kan 226 ansatte nu vende tilbage til arbejdet på Kellogg fabrik i Memphis i USA. Dommer erklærer lockout ulovlig

Siden 22.oktober har 220 medarbejdere i Memphis i USA været lockoutet af det multinationale selskab Kellogg, der producerer morgenmadsprodukter i hele verden.

Medarbejderne har arbejdet på Kelloggs fabrik i Memphis som producerer de populære morgensmadsprodukter Frost Flakes og Fruit Loops. 

Medarbejderne er blevet sendt hjem uden løn, da de ikke vil indgå en ny lokalaftale, som vil forringe arbejdsvilkårene dramatisk. 

Nu har en domstol erklæret Kellogg-lockouten ulovlig, og Kellogg skal genansætte de 226 medarbejdere på samme løn- og arbejdsvilkår, som de havde før lockouten. 

- Vores medlemmer og deres familier har været igennem 280 dages unødvendig smerte på grund af Kellogg. Vi er glade for domstolens afgørelse, der retter op på den nådesløse forhandlingstaktik, som medarbejderne har været udsat for, siger David Durke, international præsident i den amerikanske fødevarefagforening BCTGM, der har overenskomst med Kelloggs. 

Overenskomst blev brudt

- Kelloggs forslag var ikke at ændre i lokalaftalen, men i stedet krævede Kellogg, at lønnen blev ændret. Lønniveauet bliver fastlagt i overenskomsten. Loven giver ikke Kellogg ret til kræve ændringer i lønnen, siger Samuel H. Mays, dommer ved Western District i Tennesse, som afgjorde sagen.

Medarbejderne har hverken fået løn eller sundhedsforsikring i løbet af de seneste ni måneder. 

Kellogg er tidligere blevet kritiseret for at flytte produktionen fra hjemlandet USA til Mexico, hvor lønnen er markant lavere.

Se tidligere medarbejdere fortælle om Kellogg og deres arbejdsvilkår

BEMÆRK: Filmen er på engelsk